Φορολογική ασυλία για τα βουλευτικά «εταιρικά» αυτοκίνητα!

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

 
Η αύξηση της φορολογίας από το 30% στο 80% του ετήσιου μισθώματος στα εταιρικά αυτοκίνητα έχει προκαλέσει σοκ στα στελέχη των επιχειρήσεων αλλά και στις εταιρείες χρονομίσθωσης.
Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr τα βουλευτικά αυτοκίνητα, τα οποία αποτελούν προϊόν χρονομίσθωσης, φαίνεται πως εξαιρούνται από την φοροκαταιγίδα που θα πλήξει την αγορά.
Ειδικότερα σύμφωνα με την ΚΥΑ 129/2534/20.1.2010, η διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 13 του νόμου 4172/2013 δεν καταλαμβάνει τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης εξαιρούνται τόσο οι βουλευτές όσο και άλλοι φορείς του Δημοσίου που χρονομισθώνουν αυτοκίνητα από τη φορολογία.
Δηλαδή τη στιγμή που οι χρήστες εταιρικών αυτοκινήτων θα καταγράψουν το 80% του ετήσιου μισθώματος ως έσοδα, οι βουλευτές και άλλοι Γενικοί Γραμματείς και στελέχη Φορέων του Δημοσίου χρήζουν ασυλίας!
Όπως ανέφεραν στο Enikonomia.gr στελέχη από λογιστικά γραφεία η εν λόγω διάταξη εξαιρεί τους βουλευτές από τη φορολόγηση των «εταιρικών» αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν έχοντας μάλιστα μεριμνήσει να καλύπτουν και τα έξοδα καυσίμων μέσω ειδικού επιδόματος.
 
Πηγή: http://www.enikonomia.gr/auto/101392,forologiki-asylia-gia-ta-vouleftika-etairika-aftokinita.html

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Carpress - Επιδότηση-μαμούθ σε επαγγελματίες για ΙΧ, φορτηγά και van! Πόσο μειώνονται οι τιμές; ΣΕΕΑΕ Συνέντευξη του Προέδρου του ΣΕΕΑΕ, Κων/νου Σμπαρούνη, στα Παραπολιτικά 90,1 FM για τα προβλήματα του κλάδου ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι συμβαίνει με τα Δελτία ΚΤΕΟ από τη Λυών σε εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ; ΣΕΕΑΕ Carpress - Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών! Τι αλλάζει; ΣΕΕΑΕ Carpress - Fuel Pass: Ποιοι θα λάβουν διπλή επιδότηση; – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα; ΣΕΕΑΕ Carpress - Τέλος η ανανέωση άδειας οδήγησης με «γρηγορόσημο» – Τι αλλάζει στους ηλικιωμένους; ΣΕΕΑΕ Carpress - Με φωτογραφίες και διανυθέντα χιλιόμετρα τα κατασχεμένα ΙΧ από τον ΟΔΔΥ! ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι άλλαξε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών; ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι είπε ο Μητσοτάκης για ανασφάλιστα και χωρίς Τέλη Κυκλοφορίας αυτοκίνητα; ΣΕΕΑΕ Carpress - Γιατί η Κομισιόν έδειξε «κίτρινη» κάρτα στην Ελλάδα; ΣΕΕΑΕ Carpress - Έτσι θα πάρετε πινακίδες κυκλοφορίας με εύκολο αριθμό – Τι αλλάζει και πόσο κοστίζουν; ΣΕΕΑΕ Carpress - Τέλος το γύρισμα των χιλιομέτρων πριν το πρώτο ΚΤΕΟ! – Τι αλλάζει;