Ιδιοκτήτης αλυσίδας Super Μarket «χτύπησε» σε δημοπρασία 103 IX έναντι 585.000 ευρώ!

 

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
andris@enikonomia.gr
Σάλο έχει προκαλέσει στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου η έλευση ενός ιδιοκτήτης αλυσίδας Super Μarket σε δημοπρασία κατασχεμένων αυτοκινήτων ο οποίος «χτύπησε» 103 κατασχεμένα αυτοκίνητα με μηδέν χιλιόμετρα!

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr σε δημοπρασία που πραγματοποίησε χθες το ΤΑΙΠΕΔ δημοπρατήθηκαν 103 αυτοκίνητα τα οποία είχαν κατασχεθεί από την ΕΛΜΑ (Mazda) με μηδενικά χιλιόμετρα στα κοντέρ τους.

Αρχικά στο χώρο της δημοπρασίας παρευρίσκονταν έμποροι αυτοκινήτων μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκαν δύο επιχειρηματίες οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το χώρο του αυτοκινήτου. Ο ένας είναι γνωστός επενδυτής και ο άλλος ιδιοκτήτης αλυσίδας Super Market.

Η αρχική τιμή της δημοπρασίας είχε οριστεί τις 350.000 ευρώ για τα 103 αυτοκίνητα ωστόσο μέσα σε λίγα λεπτά η τιμή τους είχε ανέβει σε πάνω από 500.000 ευρώ με αποτέλεσμα οι έμποροι που συμμετείχαν στην δημοπρασία να «αποχωρήσουν» αφήνοντας τους δύο επιχειρηματίες να «κονταροχτυπηθούν».

Τελικά «νίκησε» ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας Super Market ο οποίος ανέβασε στις 585.000 το τίμημα για τα 103 αυτοκίνητα ενώ ο έτερος επιχειρηματίας σταμάτησε τα «χτυπήματα» στις 580.000 ευρώ!

Τα 103 αυτοκίνητα που προμηθεύτηκε ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας Super Market προορίζονται για τα στελέχη της εταιρείας του και όχι για μεταπώληση ενώ ο έτερος επιχειρηματίας που «χτυπούσε» επίσης τα ΙΧ τα προόριζε για μεταπώληση.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας Super Market θα γλιτώσει πολλά χρήματα από την απόκτηση των εν λόγω αυτοκινήτων καθώς θα σταματήσει να χρονομισθώνει έναν ολόκληρο στόλο αυτοκινήτων και θα τα αντικαταστήσει με καινούρια αυτοκίνητα τα οποία προμηθεύτηκε έναντι 5.679 ευρώ το καθένα!

Ακόμη και στην περίπτωση που μετά από 2 χρόνια αποφασίσει να τα πουλήσει πάλι κερδισμένος θα είναι ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας Super Market καθώς η αξία τους τότε θα είναι ανάλογη του κόστους απόκτησης των αυτοκινήτων τονίζουν επίσης τα στελέχη της αγοράς.

Ωστόσο το ανησυχητικό για τον κλάδο είναι πως στις δημοπρασίες αυτοκινήτων εισέρχονται επιχειρηματίες που δεν δραστηριοποιούνται στον κλάδο του αυτοκινήτου και έχουν ρευστότητα με αποτέλεσμα να κερδίζουν τους διαγωνισμούς και να μειώνουν περαιτέρω τις επιλογές των εμπόρων για απόκτηση αυτοκινήτων σε χαμηλές τιμές...
 
Πηγή: http://www.enikonomia.gr/auto/104765,idioktitis-alysidas-super-market-chtypise-se-dimoprasia-103-aftok.html

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Carpress - Επιδότηση-μαμούθ σε επαγγελματίες για ΙΧ, φορτηγά και van! Πόσο μειώνονται οι τιμές; ΣΕΕΑΕ Συνέντευξη του Προέδρου του ΣΕΕΑΕ, Κων/νου Σμπαρούνη, στα Παραπολιτικά 90,1 FM για τα προβλήματα του κλάδου ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι συμβαίνει με τα Δελτία ΚΤΕΟ από τη Λυών σε εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ; ΣΕΕΑΕ Carpress - Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών! Τι αλλάζει; ΣΕΕΑΕ Carpress - Fuel Pass: Ποιοι θα λάβουν διπλή επιδότηση; – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα; ΣΕΕΑΕ Carpress - Τέλος η ανανέωση άδειας οδήγησης με «γρηγορόσημο» – Τι αλλάζει στους ηλικιωμένους; ΣΕΕΑΕ Carpress - Με φωτογραφίες και διανυθέντα χιλιόμετρα τα κατασχεμένα ΙΧ από τον ΟΔΔΥ! ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι άλλαξε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών; ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι είπε ο Μητσοτάκης για ανασφάλιστα και χωρίς Τέλη Κυκλοφορίας αυτοκίνητα; ΣΕΕΑΕ Carpress - Γιατί η Κομισιόν έδειξε «κίτρινη» κάρτα στην Ελλάδα; ΣΕΕΑΕ Carpress - Έτσι θα πάρετε πινακίδες κυκλοφορίας με εύκολο αριθμό – Τι αλλάζει και πόσο κοστίζουν; ΣΕΕΑΕ Carpress - Τέλος το γύρισμα των χιλιομέτρων πριν το πρώτο ΚΤΕΟ! – Τι αλλάζει;