Σε ακινησία 1,5 εκατ. οχήματα – Πότε έρχονται τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας


 


Του Γιώργου Κ. Ανδρή                                                                                                                  andris@movenews.gr
 


Περίπου 1,5 εκατ. οχήματα βρίσκονται σε φορολογική ακινησία, δηλαδή οι ιδιοκτήτες τους έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους στις κατά τόπους εφορίες, για να γλιτώσουν από τα υπέρογκα Τέλη Κυκλοφορίας, τα τεκμήρια διαβίωσης αλλά και το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης σε περίπτωση που το όχημα κινείται από κινητήρα άνω των 1.929 κ.εκ. και δεν έχει κλείσει 10ετία.
Πάντως και πέρυσι περίπου 120.000 ιδιοκτήτες οχημάτων επέλεξαν να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους!
Δηλαδή ένα στα πέντε οχήματα στην Ελλάδα βρίσκεται σε ακινησία κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης.
Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη ζητήσει να γραφτεί η διάταξη που αφορά στην καταβολή μειωμένων Τελών Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας ώστε να μπορέσει να τεθεί σε ισχύ νωρίτερα από πέρυσι δηλαδή πριν τον Ιούνιο. Μάλιστα στελέχη του οικονομικού επιτελείου προσπαθούν τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας να ισχύσουν πριν το Πάσχα ωστόσο θα πρέπει την συγκεκριμένη διάταξη να την εγκρίνουν οι δανειστές. 

Πότε έρχονται τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας

Αγώνα δρόμου πραγματοποιεί το οικονομικό επιτελείο ώστε να μπορέσει να θέσει σε ισχύ πριν το Πάσχα την διάταξη σύμφωνα με την οποία καταβάλλονται μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας.
Όταν μάλιστα βρίσκονται επίσημα σε ακινησία περίπου 1,5 εκατ. οχήματα τότε όσο μικρός και αν είναι ο αριθμός των ιδιοκτητών που θα κάνουν χρήση του ευνοϊκού μέτρου σίγουρα θα αποτελέσει ένα σημαντικό έσοδα για τον κρατικό προϋπολογισμό.
Μάλιστα όπως επισημαίνουν στο movenews.gr στελέχη από το οικονομικό επιτελείο: «Ακόμη και το 10% των ιδιοκτητών που έχουν τα οχήματά τους σε φορολογική ακινησία κάνουν χρήση του ευνοϊκού μέτρου καταβάλλοντας μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας για το 2018 αποτελεί ένα πολύ μεγάλο αριθμό. Άλλωστε αν πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους πάνω από 150.000 ιδιοκτήτες τα έσοδα θα ανέλθουν σε πάνω από 12 εκατ. ευρώ ενώ παράλληλα θα πρέπει τα συγκεκριμένα οχήματα να ασφαλιστούν, να περάσουν ΚΤΕΟ, να συντηρηθούν, να κινηθούν καταναλώνοντας καύσιμα και γενικότερα τα έσοδα θα πολλαπλασιαστούν».
 
Πηγή: https://www.movenews.gr/se-akinhsia-1-5-ekat-oxhmata-pote-erxontai-ta-meiomena-telh-kykloforias/

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Formedia - Η Κομισιόν παρέπεμψε την Ελλάδα για τη φορολόγηση και ταξινόμηση των… ΣΕΕΑΕ GOCAR - Στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια η Ελλάδα για το τέλος ταξινόμησης στα αυτοκίνητα – Τι προβλέπει η νομοθεσία ΣΕΕΑΕ Financialreport - Κομισιόν: Παρέπεμψε την Ελλάδα για υψηλό τέλος ταξινόμησης των μεταχειρισμένων ΙΧ και φορολόγηση «δύο ταχυτήτων» ΣΕΕΑΕ CAR & MOTOR - Γιατί η Ελλάδα οδηγείται στο Ευρωδικαστήριο για τα αυτοκίνητα; ΣΕΕΑΕ Βusinessnews - ΣΕΕΑΕ: Παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα μεταχειρισμένα οχήματα ΣΕΕΑΕ Αutoblog - Στο Δικαστήριο της ΕΕ η Ελλάδα για την φορολόγηση των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ΣΕΕΑΕ Capital - Η Κομισιόν παρέπεμψε την Ελλάδα για τη φορολόγηση και ταξινόμηση των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων - Τι λέει ο ΣΕΕΑΕ ΣΕΕΑΕ Reporter - ΣΕΕΑΕ - παραπομπή Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Οι αγώνες μας δικαιώθηκαν ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι ήθελε ο Κινέζος Πρέσβυς στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών; ΣΕΕΑΕ Carpress - Πόσο μπορεί να κοστίζουν οι δασμοί Trump στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία; ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι προσπαθούν να πετύχουν οι Κινέζοι κατασκευαστές στην Σαγκάη; ΣΕΕΑΕ Carpress - Σε ποια αυτοκίνητα και φορτηγά καταργείται το Τέλος Ταξινόμησης;