Τα λεωφορεία ξέμειναν από ανταλλακτικά και οι επιβάτες ξεμένουν στις… στάσεις

 

 


Της Μαρίας Μόσχου                                                                                                                              mariam@movenews.gr
 

Άδεια από βασικά ανταλλακτικά για την επισκευή των λεωφορείων που κυκλοφορούν στους δρόμους της Αττικής συνεχίζουν να παραμένουν τα αμαξοστάσια της ΟΣΥ.
Σήμερα το movenews.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από την κεντρική αποθήκη της Ο.ΣΥ όπου υποτίθεται ότι θα είχε υποδεχθεί ανταλλακτικά ύψους 3,5 εκατ. ευρώ επί συνόλου 7,1 εκατ. ευρώ που προβλέπει πρόσφατη συμφωνία.
Ωστόσο φαίνεται ότι ακόμα δεν έχει γίνει ούτε η ανακατασκευή της κεντρικής αποθήκης της ΟΣΥ η οποία παραμένει εντελώς άδεια!
Την ίδια στιγμή σε δημόσιες δηλώσεις του το περασμένο Σαββατοκύριακο ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ παραδέχτηκε για άλλη μία φορά ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε ανταλλακτικά και ότι «ανάσα» για την εταιρεία θα αποτελέσουν τα ανταλλακτικά που περιμένει σύντομα.
Πρόκειται για την υλοποίηση της συμφωνίας που είχε κάνει η διοίκηση της εταιρείας για την οριστική παραλαβή των 283 λεωφορείων  πετρελαίου και 121 λεωφορείων φυσικού αερίου που υπογράφηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ο.ΣΥ στις 27/12/2017.
 

Ωστόσο η αποθήκη δεν έχει  επενδυθεί με ντέξιον ούτε έχουν κατασκευαστεί ράφια ενώ άφαντα είναι και τα ανταλλακτικά.
Την ιδία στιγμή παραπάνω από το 50% του στόλου παραμένει παροπλισμένο στα αμαξοστάσια με αποτέλεσμα τα δρομολόγια να καθυστερούν λόγω έλλειψης λεωφορείων ενώ οι επιβάτες παραμένουν ακόμα και δύο ώρες στις στάσεις. Και οι τεχνικοί συνεχίζουν να «απογυμνώνουν» από ανταλλακτικά παλαιότερα λεωφορεία για να επισκευάσουν όσα καθημερινά κινούνται στους δρόμους της Αθήνας.
Επίσης σε περίπτωση βλάβης κατά τη διάρκεια της βάρδιας οι καθυστερήσεις θα κορυφωθούν καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα λεωφορεία για να αντικαταστήσουν το όχημα που πρέπει να αποσυρθεί.
Και το στοίχημα πλέον είναι αν και όποτε έρθουν τα ανταλλακτικά, ως αποτέλεσμα της παραπάνω συμφωνίας, θα είναι αυτά που χρειάζονται για να επανακυκλοφορήσουν κάποια λεωφορεία;  
Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα δοθεί λύση ώστε η ταλαιπωρία των επιβατών να μετριαστεί και ο χρόνος αναμονής στις στάσεις να μην ξεπερνά τα 15 λεπτά, που αποτελεί δέσμευση τόσο της πολιτικής ηγεσίας της κυβέρνησης όσο και της διοικητικής ηγεσίας της εταιρείας.
 
Πηγή: https://www.movenews.gr/ta-leoforeia-ksemeinan-apo-antallaktika-kai-oi-epibates-ksemenoyn-stis-staseis/ 

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Carpress - Αποκλειστικό! Γιατί κάνουν έφοδο οι Αρχές σε Διευθύνσεις Μεταφορών; ΣΕΕΑΕ Carpress - Γιατί η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει η «χωματερή» παλαιών ΙΧ όλης της ΕΕ; ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι ετοιμάζει η ΑΑΔΕ για τους ιδιοκτήτες που έχουν τα ΙΧ τους σε ακινησία; ΣΕΕΑΕ Τοποθέτηση προέδρου του ΣΕΕΑΕ στον κεντρικό δελτίο ειδήσεων στον Alpha. ΣΕΕΑΕ Formedia - Η Κομισιόν παρέπεμψε την Ελλάδα για τη φορολόγηση και ταξινόμηση των… ΣΕΕΑΕ GOCAR - Στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια η Ελλάδα για το τέλος ταξινόμησης στα αυτοκίνητα – Τι προβλέπει η νομοθεσία ΣΕΕΑΕ Financialreport - Κομισιόν: Παρέπεμψε την Ελλάδα για υψηλό τέλος ταξινόμησης των μεταχειρισμένων ΙΧ και φορολόγηση «δύο ταχυτήτων» ΣΕΕΑΕ CAR & MOTOR - Γιατί η Ελλάδα οδηγείται στο Ευρωδικαστήριο για τα αυτοκίνητα; ΣΕΕΑΕ Βusinessnews - ΣΕΕΑΕ: Παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα μεταχειρισμένα οχήματα ΣΕΕΑΕ Αutoblog - Στο Δικαστήριο της ΕΕ η Ελλάδα για την φορολόγηση των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ΣΕΕΑΕ Capital - Η Κομισιόν παρέπεμψε την Ελλάδα για τη φορολόγηση και ταξινόμηση των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων - Τι λέει ο ΣΕΕΑΕ ΣΕΕΑΕ Reporter - ΣΕΕΑΕ - παραπομπή Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Οι αγώνες μας δικαιώθηκαν