«Όχι» από Μέρκελ στην απαγόρευση κυκλοφορίας των diesel αυτοκινήτων

 

 

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
andris@movenews.gr
 

Η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει την ιδέα γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων στις πόλεις, δήλωσε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.
Τασσόμαστε κατά των εθνικών απαγορεύσεων, είπε η καγκελάριος, παρουσιάζοντας τις γενικές γραμμές του κυβερνητικού προγράμματός της στη γερμανική Βουλή. Αντίθετα, είπε ότι πρέπει να προωθηθούν εξατομικευμένες λύσεις για να μειωθούν οι εκπομπές καυσαερίων στις πόλεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Πρόσθεσε επίσης ότι οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει να επανορθώσουν τα λάθη που έκαναν στο παρελθόν.
Αναφερόμενη στους δασμούς που έχουν ανακοινώσει οι ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, η Μέρκελ προειδοποίησε την Ουάσινγκτον ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να λάβει αντίμετρα, εφόσον χρειαστεί.
“Θεωρούμε αυτούς τους δασμούς αθέμιτους”, είπε, σημειώνοντας ότι το Βερολίνο είναι πεπεισμένο πως ο απομονωτισμός τελικά θα αποδειχθεί επιζήμιος για όλους. Σημείωσε όμως ότι η Γερμανία και η ΕΕ θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους με τις ΗΠΑ για θέματα εμπορίου.
 
Πηγή: https://www.movenews.gr/oxi-apo-merkel-sthn-apagoreysh-kykloforias-ton-diesel-aytokinhton/

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Carpress - Σε χρόνο express θα εκδίδονται πλέον οι Εγκρίσεις Τύπου στα οχήματα! Τι άλλαξε; ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι αλλάζει στον εκτελωνισμό τρέιλερ και μπαγκαζιέρων; ΣΕΕΑΕ Carpress - Τέλος οι κομπίνες με τον ΦΠΑ στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ! ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι φέρνει το 2026 για την αγορά αλλά και τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων; ΣΕΕΑΕ Carpress - Ερχεται το Τέλος Συμφόρησης! Τι είναι το νέο χαράτσι; ΣΕΕΑΕ Carpress - Στόχοι ΕΕ: Πόσα ηλεκτρικά ΙΧ πρέπει να πωλούν οι κατασκευαστές για κάθε υβριδικό; ΣΕΕΑΕ Carpress - Στα σκαριά νέα ηλεκτρονική διασταύρωση! – Πότε έρχονται τα πρόστιμα; ΣΕΕΑΕ Carpress - ΣΕΕΑΕ: Η κυβέρνηση έχει «υποταχθεί» στα μεγάλα συμφέροντα! ΣΕΕΑΕ hellenicmotornews - ΣΕΕΑΕ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΕΑΕ BusinessNews - Ο ΣΕΕΑΕ καταγγέλλει παραγκώνιση ανεξάρτητων εμπόρων στο νέο νομοσχέδιο Μεταφορών ΣΕΕΑΕ Motorsite - O ΣΕΕΑΕ καταγγέλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών ΣΕΕΑΕ CAR & MOTOR - Ιδού το πακέτο της ΕΕ για τις αυτοκινητοβιομηχανίες! - Τι θα γίνει με βενζίνη και diesel;