Αναστέλλουν την απεργία οι τελωνειακοί – Πότε ξεκινούν οι εκτελωνισμοί ΙΧ

 

 

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
 
Μετά από πέντε ημέρες αποχής από τους εκτελωνισμούς των αυτοκινήτων η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr να αναστείλει τις απεργιακές της κινητοποιήσεις καθώς έλαβε διαβεβαιώσεις από τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών πως θα αλλάξει το σύστημα εκτελωνισμού των οχημάτων.
Να υπενθυμίσουμε πως οι τελωνειακοί υπάλληλοι είχαν ξεκινήσει από την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου τις κινητοποιήσεις τους και απείχαν από όλους τους εκτελωνισμούς αυτοκινήτων καθώς όπως είχαν επισημάνει σε σχετική ανακοίνωσή τους πρέπει να αλλάξει και να απλοποιηθεί το σύστημα του εκτελωνισμού οχημάτων.
Μετά από διαβουλεύσεις που είχαν τα στελέχη της Ομοσπονδίας των Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αποφασίστηκε να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις τους καθώς ήδη έχει συσταθεί Ειδική Επιτροπή για να εξετάσει πιο δίκαιους τρόπους φορολόγησης (εκτελωνισμού) των αυτοκινήτων!
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr τα στελέχη που θα συμμετέχουν στην Ειδική Επιτροπή θα σχεδιάσουν από την αρχή το νέο σύστημα εκτελωνισμού των αυτοκινήτων ώστε από τη μία μεριά το κράτος να διασφαλίσει τα έσοδα που αναγράφονται στον Προϋπολογισμό ή δυνατόν να τα αυξήσει και από την άλλη μεριά οι εισαγωγείς, έμποροι, εκτελωνιστές και τελωνειακοί να είναι όλοι ικανοποιημένοι.
Πάντως οι όποιες αλλαγές θα αποφασιστούν αναμένεται να ενεργοποιηθούν προς τα τέλη του 2019 ή στις αρχές του 2020…
 
Πηγή:  https://www.carpress.gr/anastelloun-tin-apergia-oi-teloneiakoi-pote-ksekinoun-oi-ektelonismoi-ich/

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Carpress - Επιδότηση-μαμούθ σε επαγγελματίες για ΙΧ, φορτηγά και van! Πόσο μειώνονται οι τιμές; ΣΕΕΑΕ Συνέντευξη του Προέδρου του ΣΕΕΑΕ, Κων/νου Σμπαρούνη, στα Παραπολιτικά 90,1 FM για τα προβλήματα του κλάδου ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι συμβαίνει με τα Δελτία ΚΤΕΟ από τη Λυών σε εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ; ΣΕΕΑΕ Carpress - Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών! Τι αλλάζει; ΣΕΕΑΕ Carpress - Fuel Pass: Ποιοι θα λάβουν διπλή επιδότηση; – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα; ΣΕΕΑΕ Carpress - Τέλος η ανανέωση άδειας οδήγησης με «γρηγορόσημο» – Τι αλλάζει στους ηλικιωμένους; ΣΕΕΑΕ Carpress - Με φωτογραφίες και διανυθέντα χιλιόμετρα τα κατασχεμένα ΙΧ από τον ΟΔΔΥ! ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι άλλαξε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών; ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι είπε ο Μητσοτάκης για ανασφάλιστα και χωρίς Τέλη Κυκλοφορίας αυτοκίνητα; ΣΕΕΑΕ Carpress - Γιατί η Κομισιόν έδειξε «κίτρινη» κάρτα στην Ελλάδα; ΣΕΕΑΕ Carpress - Έτσι θα πάρετε πινακίδες κυκλοφορίας με εύκολο αριθμό – Τι αλλάζει και πόσο κοστίζουν; ΣΕΕΑΕ Carpress - Τέλος το γύρισμα των χιλιομέτρων πριν το πρώτο ΚΤΕΟ! – Τι αλλάζει;