Πόσο μειώνονται τα τέλη ταξινόμησης στα αυτοκίνητα


 
Την προώθηση των νέων υβριδικών αυτοκινήτων επιχειρεί η κυβέρνηση με ένα νέο μίνι φορολογικό νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα υπάρξουν αλλαγές στα τέλη ταξινόμησης.

Ειδικότερα, αυτοκίνητα έως 14.000 ευρώ θα έχουν ίδιο τέλος ταξινόμησης, τα 560 ευρώ. Για αυτοκίνητα όμως έως 16.999 ευρώ το νέο τέλος ανέρχεται στα 1.340 ευρώ με όφελος 19 ευρώ. Για τα αυτοκίνητα έως 19.999 ευρώ το νέο τέλος ανέρχεται στα 2.930 ευρώ και το όφελος στα 270 ευρώ. Στα αυτοκίνητα μεγαλύτερης αξίας έως 24.999 ευρώ το νέο τέλος ανέρχεται στα 6.030 ευρώ με επιβάρυνση 31 ευρώ.
Για όλα τα παραπάνω μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Δημοσιογράφος στο Newsauto.gr, Γιώργος Ανδρής.
Σύμφωνα με τον κ. Ανδρή, και οι εισαγωγικές εταιρείες θα συμβάλλουν στη μείωση των τιμών πέρα του νέου φορολογικού, οπότε θα υπάρξουν άκρως δελεαστικές προσφορές τις επόμενες ημέρες στην αγορά.
Σημαντικότατες εκπτώσεις θα γίνουν και στα υβριδικά, καθώς και αλλαγές στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα.
«Ωστόσο, ο σύνδεσμος των εμπόρων αποφάσισε να καταγγείλει και τα δύο νομοσχέδια στην Κομισιόν, με το επιχείρημα ότι υπάρχει άνιση μεταχείριση μεταξύ εισαγόμενου και εγχώριου μεταχειρισμένου, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να ξαναβρεθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με την καταδίκη της να θεωρείται δεδομένη», υποστήριξε ο κ. Ανδρής.
Το γεγονός είναι ότι πρέπει να φύγουν όλα τα παλιά αυτοκίνητα από την κυκλοφορία και σχεδόν όλα τα κράτη – μέλη έχουν υιοθετήσει το μέτρο της απόσυρσης με την επιδότηση για αγορά καινούριου αυτοκινήτου.
 
Πηγή: https://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27370&subid=2&pubid=38603898

 

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι ήθελε ο Κινέζος Πρέσβυς στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών; ΣΕΕΑΕ Carpress - Πόσο μπορεί να κοστίζουν οι δασμοί Trump στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία; ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι προσπαθούν να πετύχουν οι Κινέζοι κατασκευαστές στην Σαγκάη; ΣΕΕΑΕ Carpress - Σε ποια αυτοκίνητα και φορτηγά καταργείται το Τέλος Ταξινόμησης; ΣΕΕΑΕ Carpress - Πότε θα μειωθούν τα τεκμήρια διαβίωσης στα αυτοκίνητα; ΣΕΕΑΕ Carpress - Έρχεται ηλεκτρονική διασταύρωση τον Μάιο! – Ποιους ιδιοκτήτες ΙΧ αφορά; ΣΕΕΑΕ Carpress - Κομισιόν: Πως θα εντοπίζονται τα γυρισμένα χιλιόμετρα στα μεταχειρισμένα ΙΧ; ΣΕΕΑΕ CAR & MOTOR - Τι έχουν προκαλέσει τα Τελωνειακά Ελεγκτικά Κέντρα στην αγορά ΙΧ; ΣΕΕΑΕ Τοποθέτηση του Προέδρου ΣΕΕΑΕ, Κων/νου Κυράτσου, στο ACTION 24 σχετικά με τη σπείρα ηλεκτρονικών απατών με δήθεν πωλήσεις αυτοκινήτων ΣΕΕΑΕ Carpress - Από ποια χώρα και πότε θα εισάγονται φθηνά μεταχειρισμένα ΙΧ; ΣΕΕΑΕ 04/04/2025 - Ο Κωνσταντίνος Σμπαρούνης, μέλος Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος, μιλάει στο κανάλι της «Ν» ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι είπε για τους δασμούς Trump ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου του ΕΚ