“Αντάρτικο” από την Τσεχία στην ΕΕ!



Του Γιώργου Κ. Ανδρή




Ο Τσέχος πρωθυπουργός Andrej Babis δήλωσε ότι θα υπερασπιστεί τη βασική αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας, που δεν είναι άλλη από την Skoda και θα αμφισβητήσει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εγκαταλείψει τα αυτοκίνητα βενζίνης και diesel έως το 2035.
«Δεν θα συμφωνήσουμε με την απαγόρευση πώλησης αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Δεν είναι δυνατόν. Δεν μπορούμε να υπαγορεύσουμε εδώ τι επινόησαν οι πράσινοι φανατικοί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» τόνισε ο Τσέχος Πρωθυπουργός σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Η Τσεχία να υπενθυμίσουμε πως αποτελεί έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων και απασχολεί εκατομμύρια εργάτες στο κλάδο και σύμφωνα με τον Andrej Babis μόλις αναλάβουν ως χώρα την Προεδρία της ΕΕ στο δεύτερο εξάμηνο του 2022 θα αποτελέσει βασικό θέμα διαπραγμάτευσης.
Οι Τσέχοι θα υποστηρίξουν μια υποδομή για ηλεκτρικά οχήματα, αλλά δεν θα επιδοτήσουν την πραγματική τους παραγωγή, είπε ο Τσέχος Πρωθυπουργός.
Η αυτοκινητοβιομηχανία αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τρίτο της τσεχικής οικονομίας. Η χώρα φιλοξενεί τη μάρκα Skoda του ομίλου Volkswagen, η οποία διαθέτει δύο εργοστάσια αυτοκινήτων στη χώρα. Η Toyota και η Hyundai κατασκευάζουν επίσης αυτοκίνητα στη χώρα.
Ο Andrej Babis, ο οποίος στοχεύει σε επανεκλογή τον επόμενο μήνα, δίνει προτεραιότητα στην προστασία των εθνικών συμφερόντων και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της χάραξης πολιτικής της ΕΕ.
 
Πηγή:  https://www.carpress.gr/antartiko-apo-tin-tsechia-stin-ee/

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Car & motor - Αποκάλυψη -Ποιος έστειλε εξώδικα στα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών; ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι αναφέρει η Freenow by Lift για το νομοσχέδιο του ΥΜΕ; ΣΕΕΑΕ Carpress - Σοκ! Ποια ευρωπαϊκή πόλη απαγόρευσε τις διαφημίσεις ΙΧ βενζίνης και diesel; ΣΕΕΑΕ Carpress - Πως θα νομιμοποιήσετε τα τρέιλερ και τις μπαγκαζιέρες από ιδιοκατασκευές; ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι αλλάζει στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα – Τι είναι το ΕΜΠΑ; ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι αλλάζει στους ελέγχους ΚΤΕΟ για τα αυτοκίνητα diesel; ΣΕΕΑΕ Carpress - Έτσι θα πάρετε πινακίδα κυκλοφορίας με εύκολη αρίθμηση! Τι αλλάζει; ΣΕΕΑΕ Carpress - Γιατί καταρρέουν οι τιμές στα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; ΣΕΕΑΕ Carpress - «Παγωμένες» οι πωλήσεις νέων ΙΧ τον Ιανουάριο του 2026 – Τι συνέβη; ΣΕΕΑΕ Carpress - Προσοχή! Πως σας κλέβουν χρήματα με πρόφαση ανεξόφλητα Τέλη Κυκλοφορίας; ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι θα αλλάξει στις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων; ΣΕΕΑΕ Carpress - Νομοσχέδιο: Τι αλλάζει σε αυτοκίνητα, Ταξί, ΚΤΕΟ, διπλώματα και πινακίδες;