Carpress - Αποκλειστικό! Γιατί κάνουν έφοδο οι Αρχές σε Διευθύνσεις Μεταφορών;

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

Έφοδο σε πολλές Διευθύνσεις Μεταφορών έχουν ξεκινήσει και πραγματοποιούν οι Αρχές σε όλη την Επικράτεια μετά από πολλές καταγγελίες που έχουν δεχθεί για «γρηγορόσημο» αλλά και πλαστά έγγραφα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Carandmotor.gr οι Αρχές την Παρασκευή 16 Μαΐου 2025 πραγματοποίησαν έφοδο σε Διεύθυνση Μεταφορών στη Δυτική Ελλάδα κλείνοντας τις πόρτες και απαγορεύοντας στο προσωπικό να εξέλθουν από το κτίριο! Οι έλεγχοι ξεκίνησαν και οι ελεγκτές έκαναν κυριολεκτικά «φύλλο και φτερό» τα έγγραφα που βρίσκονταν σε φακέλους κυρίως εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων θέλοντας να ανακαλύψουν ποια από αυτά είναι πλαστά.

Οι έρευνες φαίνεται ότι απέδωσαν καθώς οι ελεγκτές αποκάλυψαν μεγάλο αριθμό πλαστών Πιστοποιητικών ΚΤΕΟ από άλλα κράτη μέλη και πλέον οι υποθέσεις θα οδηγηθούν στις Αρχές για την βεβαίωση των προστίμων ενώ δεν αποκλείεται να αφαιρεθεί και η Άδεια Κυκλοφορίας στα οχήματα που έχουν εισαχθεί προσκομίζοντας οι εισαγωγείς τους πλαστά έγγραφα.

Να υπενθυμίσουμε πως το πρόστιμο στον εισαγωγέα του οχήματος με τα πλαστά έγγραφα ή γυρισμένα χιλιόμετρα κυμαίνονται από 5.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ! Σε περίπτωση υποτροπής με την τέλεση της ίδιας παράβασης εντός τριών ετών από την έκδοση της απόφασης επιβολής του ανωτέρω προστίμου, το ποσό του επιβαλλόμενου προστίμου διπλασιάζεται.

Την ίδια στιγμή οι Αρχές ερευνούν και το γεγονός αν έχει όντως καταβληθεί ο ΦΠΑ σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ ή μέσω τριγωνικής εισαγωγής ο ΦΠΑ δεν έχει καταβληθεί πουθενά και τα αυτοκίνητα έχουν εισαχθεί χωρίς να έχει καταβληθεί ο συγκεκριμένος φόρος στην Ελλάδα προκαλώντας αιμορραγία στα κρατικά έσοδα και βέβαια αθέμιτο ανταγωνισμό σε άλλες νόμιμες εμπορίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που έχουν αγοράσει πολύ ακριβότερα αντίστοιχα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να τα διαθέτουν ακριβότερα από τους επιτήδειους που κλέβουν τον ΦΠΑ.

Παράλληλα οι Αρχές ερευνούν και άλλες Διευθύνσεις Μεταφορών στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα ενώ στο στόχαστρο των Εσωτερικών Υποθέσεων έχουν βρεθεί και Διευθύνσεις Μεταφορών της Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα μετά την αποκάλυψη του Carandmotor.gr για νέα «ταρίφα» από Διευθυντή Διεύθυνσης Μεταφορών αλλά και το «γρηγορόσημο» στα ηλεκτρονικά ραντεβού αλλά και καταγγελίες τόσο επαγγελματιών όσο και πολιτών οι έρευνες έχουν εστιαστεί σε συγκεκριμένα στελέχη Διεύθυνσης Μεταφορών. Μάλιστα να υπενθυμίσουμε πως τα συγκεκριμένα στελέχη πραγματοποιούν και σημαντικές επενδύσεις στον τουριστικό κλάδο γεγονός που δεν προκύπτει από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους και σύντομα θα καλεστούν από τις Αρχές για να δικαιολογήσουν από που προήλθαν όλα αυτά τα χρήματα που επενδύουν


Πηγή: www.carpress.gr


Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Carpress - Τελικά ισχύει ή όχι η… «υποχρεωτική» απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων; ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι άλλαξε στις δημοπρασίες αυτοκινήτων από τον ΟΔΔΥ; ΣΕΕΑΕ Ετήσιος χορός ΣΕΕΑΕ 2026 ΣΕΕΑΕ Newsauto - Ερχεται το πιστοποιητικό των αυτοκινήτων ΣΕΕΑΕ Car & motor - Αποκάλυψη -Ποιος έστειλε εξώδικα στα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών; ΣΕΕΑΕ ΦΕΚ 6872 Β' - ΚΥΑ 191277/2025 - Τροποποίηση της υπό στοιχεία ΣΤ-29900/10.12.1977 υπουργικής απόφασης «Περί της διαδικασίας εκδόσεως των εγκρίσεων, για την κυκλοφορία στην Ελλάδα αυτοκινήτων οχημάτων κ.λπ.» (Β’ 1318). 19/12/2026 ΣΕΕΑΕ Έναρξη της υποβολής των αιτημάτων για την έκδοση Δελτίων Κοινοποίησης Έγκρισης Τύπου οχημάτων κατηγοριών Μ1 και Ν1 σύμφωνα με την 191277/2025 (Β΄ 6872/19-12-2025) κυα, στις αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες Αρ. Πρωτ.: 29564/2026 19/02/2026 ΣΕΕΑΕ Απάντηση της Ayvens για τις δημοπρασίες 19/02/2026 ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα προς την ΑΑΔΕ - Δ/νση Εφαρμογής Έμμεσης Φορολογίας (ΔΕΕΦ) 09/02/2026 ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα προς την ΑΑΔΕ - Δ/νση Εφαρμογής Έμμεσης Φορολογίας (ΔΕΕΦ) 09/02/2026 ΣΕΕΑΕ ΑΑΔΕ - Τροποποίηση της υπό στοιχεία Α.1203/16-05-2019 απόφασης του Διοικητή της ΑΑΔΕ με θέμα «Δικαιολογητικά και διατυπώσεις προσδιορισμού και διαμόρφωσης της φορολογητέας αξίας για την επιβολή του τέλους ταξινόμησης στα αυτοκίνητα οχήματα και τις μοτοσικλέτες.» (Β’ 1933). 09/02/2026 ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι αναφέρει η Freenow by Lift για το νομοσχέδιο του ΥΜΕ;