Μαζί Hyundai – Audi στις κυψέλες υδρογόνου


 
Του Γιώργου Κ. Ανδρή
 

Την συνεργασία τους για την ανάπτυξη κυψελών ανακοίνωσαν οι εταιρείες Hyundai και Audi.
H συμφωνία θα δώσει πρόσβαση στις εταιρείες του ομίλου VW να αποκτήσουν πρόσβαση στα αρχεία της κορεατικής εταιρείας που έχει λόγω της κατασκευής του ix35 fuel cells αλλά και του διαδόχου του που φέρει την ονομασία Nexo.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες υπέγραψαν πολυετή συμφωνία που σχετικά με κυψέλες καυσίμου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα ανέφερε στέλεχος της Hyundai.
Η συμφωνία εκτός των εταιρειών του ομίλου VW θα αφορά και στην Kia.
«Οι κυψέλες καυσίμου είναι μία εξαιρετικά αποτελεσματική λύση στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα και ως εκ τούτου αποτελεί ένα ισχυρό πλεονέκτημα στο τεχνολογικό μας για ένα μέλλον χωρίς εκπομπές», δήλωσε ο Peter Mertens, μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου και υπεύθυνος στο τμήμα τεχνολογίας της Audi.
Από τη μεριά του, ο αντιπρόεδρος της Hyundai Motor Company, Euisun Chung, είπε τα εξής:
«Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία μας με την Audi θα αναδείξει με επιτυχία το όραμα και τα οφέλη των FCEV’s στην παγκόσμια κοινωνία. Η συμφωνία αυτή είναι ένα ακόμη παράδειγμα της ισχυρής δέσμευσης της Hyundai για τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος, ενώ παράλληλα θα βελτιώσει τη ζωή των καταναλωτών με οχήματα με υδρογόνο».
Ο Κιμ ανέφερε επίσης ότι τα αυστηρότερα μέτρα της ΕΕ σχετικά με τις εκπομπές ρύπων έως το 2015 θα δημιουργήσει μια άμεση ζήτηση για περισσότερα αυτοκίνητα που κινούνται από υδρογόνο.
Η Hyundai πούλησε 200 τέτοια μοντέλα πέρσι και περιμένει να πουλήσει χιλιάδες φέτος, άλλα ο Κιμ ανέφερε ότι το κόστος είναι ακόμα πολύ υψηλό.
«Τα αυτοκίνητα υδρογόνου θα είναι κερδοφόρα μόλις κάθε εταιρεία πουλάει ετησίως 100.000-300.000 οχήματα» είπε ο Κιμ.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες συνεργάζονται για να μοιραστούν το κόστος ανάπτυξης οικολογικών τεχνολογιών που θα αντικαταστήσουν τις μηχανές καύσης καθώς οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να περιορίσουν τις εκπομπές ρύπων.
 
Πηγή: https://www.movenews.gr/mazi-hyundai-audi-stiw-kypseles-ydrogonou/

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα προς ΓΔ ΔΕΟΣ με θέματα προς συζήτηση στην συνάντηση 17/07/2026 ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα προς ΥΜΕ με θέματα προς συζήτηση στην συνάντηση 23/07/2026 ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα προς Υπουργείο Οικονομικών με θέματα προς συζήτηση στην συνάντηση 23/07/2026 ΣΕΕΑΕ Ο ΣΕΕΑΕ δίπλα στους εμπόρους της Βόρειας Ελλάδας – Επιτυχημένη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη ΣΕΕΑΕ ΑΑΔΕ - Παροχή οδηγιών σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του Ν.5313-2026 (Α 102) αναφορικά με την μείωση απαλλαγής του τέλους ταξινόμησης για τα υβριδικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα - ΑΔΑ - 95ΙΗ46ΜΠ3Ζ-ΛΒΠ 17/07/2026 ΣΕΕΑΕ Carpress - Σε ποια χώρα οι βουλευτές πρότειναν «χαράτσι» σε ηλεκτρικά και PHEV αυτοκίνητα; ΣΕΕΑΕ Carpress - Πότε θα εγκρίνει η Κομισιόν το «Κοινωνικό Leasing» της Ελλάδας; ΣΕΕΑΕ Carpress - Στο στόχαστρο των «Ράμπο» της ΑΑΔΕ οι influencers αυτοκινήτου! Τι θεωρείται διαφήμιση; ΣΕΕΑΕ Carpress - Τέλος το γύρισμα των χλμ. στα μεταχειρισμένα ΙΧ σε όλη την ΕΕ! Τι αλλάζει; ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Ιούνιος 2026 ΣΕΕΑΕ Παράταση ημερομηνίας έναρξης υποχρέωσης καταχώρησης στο Μητρώο Εισαγόμενων Μεταχειρισμένων Οχημάτων (Μ.Ε.Μ.Ο.), των στοιχείων των εισαγόμενων μεταχειρισμένων οχημάτων των κατηγοριών Ο1, Ο2 και Ο3 (ρυμουλκούμενα) 13/07/2026 ΣΕΕΑΕ Διεκπεραίωση της διοικητικής διαδικασίας «Μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας ενάριθμου επιβατικού οχήματος ή δικύκλου ιδιωτικής χρήσης (Ι.Χ.)» για τα φυσικά πρόσωπα αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας ψηφιακών υπηρεσιών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ή ηλεκτρονικά μέσω των ΚΕΠ. 15/04/2026