To Nissan Qashqai «Καλύτερο Αυτοκίνητο Βρετανικής Κατασκευής»

 

 

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
 

To αυτοκίνητο – ορόσημο στην κατηγορία του, που σαρώνει τις πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο – αλλά και στην Ελλάδα – πήρε το βραβείο του  “Best British Built Car”, στην τελετή απονομών των Βραβείων News Motor UK 2018.
Το Nissan Qashqai έλαβε το συγκεκριμένο βραβείο ως  αναγνώριση της σημαντικής συμβολής του μοντέλου στην επιτυχία της Βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας από την έναρξη της διάθεσής του,  το 2007.
“Το Qashqai είναι το αυθεντικό crossover, που δημιούργησε την συγκεκριμένη κατηγορία όπως την γνωρίζουμε  και είναι το πιο επιτυχημένο μοντέλο στην Ευρώπη, στην ιστορία της Nissan”, δήλωσε ο Alex Smith, διευθύνων σύμβουλος της Nissan Motor GB. “Το γεγονός ότι το Qashqai σχεδιάστηκε  και κατασκευάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι κάτι που μας κάνει εξαιρετικά υπερήφανους. Θα θέλαμε να εκφράσουμε  τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας στην κριτική επιτροπή των News UK,  για την αναγνώριση του Qashqai με αυτό το εξαιρετικό βραβείο”.
Έχοντας ανανεωθεί το 2017 με μια μεγάλη γκάμα αναβαθμίσεων, το Nissan Qashqai ενισχύεται τώρα με μια νέα σειρά, άκρως αποδοτικών κινητήρων βενζίνης,  καθώς και με ένα ολοκαίνουριο σύστημα ψυχαγωγίας και πλοήγησης του NissanConnect.
Περισσότερα από τρία εκατομμύρια  Qashqai έχουν παραχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο εργοστάσιο παραγωγής της Nissan στο  Sunderland,  από το 2007. Η δεύτερη γενιά του μοντέλου, που λανσαρίστηκε το 2014, έσπασε το ρεκόρ οχήματος παραγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο παραχθέντων αυτοκινήτων,  σε μόλις 21 μήνες!
Για περισσότερα από  10 χρόνια το Qashqai αποτελεί το απόλυτο urban crossover. Συνδυάζει με επιτυχία την πρακτικότητα και τον χαρακτήρα ενός SUV με το “αποτύπωμα”, τη δυναμική οδήγηση και το κόστος λειτουργίας ενός hatchback.
“Το Qashqai έχει το προνόμιο να είναι  το πρώτο αυτοκίνητο που προκαλεί, εδώ και δέκα χρόνια,  την εμμονή των υποψήφιων αγοραστών οικογενειακών SUV στην Ευρώπη, εξακολουθώντας να αποτελεί το κριτήριο σύγκρισης με όλα τα άλλα crossovers”, δήλωσε ο Nick Francis, αρχισυντάκτης αυτοκινήτου στην Sun on Sunday. “Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί είναι το Βρετανικής κατασκευής αυτοκίνητο, που έφτασε τόσο γρήγορα το μισό εκατομμύριο πωλήσεις. Το Qashqai είναι το κόσμημα της Βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.”
 
Πηγή: https://www.movenews.gr/to-nissan-qashqai-kalytero-aytokinhto-bretanikhs-katakseyhs/

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Car & motor - Τι συζήτησε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με Εισαγωγείς και Εμπόρους αυτοκινήτων; ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα προς ΓΔ ΔΕΟΣ με θέματα προς συζήτηση στην συνάντηση 17/07/2026 ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα προς ΥΜΕ με θέματα προς συζήτηση στην συνάντηση 23/07/2026 ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα προς Υπουργείο Οικονομικών με θέματα προς συζήτηση στην συνάντηση 23/07/2026 ΣΕΕΑΕ Ο ΣΕΕΑΕ δίπλα στους εμπόρους της Βόρειας Ελλάδας – Επιτυχημένη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη ΣΕΕΑΕ ΑΑΔΕ - Παροχή οδηγιών σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του Ν.5313-2026 (Α 102) αναφορικά με την μείωση απαλλαγής του τέλους ταξινόμησης για τα υβριδικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα - ΑΔΑ - 95ΙΗ46ΜΠ3Ζ-ΛΒΠ 17/07/2026 ΣΕΕΑΕ Carpress - Σε ποια χώρα οι βουλευτές πρότειναν «χαράτσι» σε ηλεκτρικά και PHEV αυτοκίνητα; ΣΕΕΑΕ Carpress - Πότε θα εγκρίνει η Κομισιόν το «Κοινωνικό Leasing» της Ελλάδας; ΣΕΕΑΕ Carpress - Στο στόχαστρο των «Ράμπο» της ΑΑΔΕ οι influencers αυτοκινήτου! Τι θεωρείται διαφήμιση; ΣΕΕΑΕ Carpress - Τέλος το γύρισμα των χλμ. στα μεταχειρισμένα ΙΧ σε όλη την ΕΕ! Τι αλλάζει; ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Ιούνιος 2026 ΣΕΕΑΕ Παράταση ημερομηνίας έναρξης υποχρέωσης καταχώρησης στο Μητρώο Εισαγόμενων Μεταχειρισμένων Οχημάτων (Μ.Ε.Μ.Ο.), των στοιχείων των εισαγόμενων μεταχειρισμένων οχημάτων των κατηγοριών Ο1, Ο2 και Ο3 (ρυμουλκούμενα) 13/07/2026