Νέο «black out» στο online σύστημα του υπουργείου Μεταφορών





Του
 Γιώργου Κ. Ανδρή
 






Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί από το πρωί της Τρίτης 30 Σεπτεμβρίου το online μηχανογραφικό σύστημα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μέσα στο οποίο καταχωρούνται τόσο οι νέες εγγραφές οχημάτων όσο και οι μεταβιβάσεις μεταχειρισμένων οχημάτων.
Να υπενθυμίσουμε πως το προηγούμενο «black out» στο online σύστημα του ΥΜΕ είχε τεθεί εκτός λειτουργίας και στις 11 Αυγούστου και το «πάγωμα» της αγοράς διήρκησε δύο ημέρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr τα στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προσπαθούν να επαναφέρουν το σύστημα αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατό με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα «black out» στις Διευθύνσεις Μεταφορών όλης της Ελλάδας!
Εισαγωγείς και έμποροι αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών προσπαθούν να εξηγήσουν τους πελάτες τους ότι οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις καινούριων αλλά και μεταχειρισμένων οχημάτων οφείλεται στην «πτώση» του ηλεκτρονικού συστήματος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και όχι σε δική τους υπαιτιότητα αλλά οι πελάτες στις περισσότερες περιπτώσεις είναι εξαγριωμένοι καθώς η καθυστέρηση παραλαβής του οχήματός τους αναβάλει και τις διακοπές τους.
Οι εισαγωγικές εταιρείες αλλά και κάποιες εμπορίες μεταχειρισμένων προσπαθούν να κατευνάσουν τα πνεύματα παρέχοντας όχημα αντικατάστασης στους πελάτες τους μέχρι την παραλαβή του οχήματός τους η οποία θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί μόλις επαναλειτουργήσει το σύστημα.
Άλλες μικρότερες εμπορίες που δεν έχουν τη δυνατότητα παροχής άλλου οχήματος δυστυχώς γίνονται ο «σάκος» υποδοχής των παραπόνων των πελατών τους χωρίς βέβαια να φέρουν και εκείνοι καμία ευθύνη για το black out που έχει δημιουργήσει η μη λειτουργία του online συστήματος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Στελέχη του Υπουργείου καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επαναλειτουργήσει το σύστημα το συντομότερο δυνατόν ώστε να μπορούν και πάλι να εκδίδονται πινακίδες κυκλοφορίας για καινούρια αυτοκίνητα και δίκυκλα και να ολοκληρώνονται τα αιτήματα των μεταβιβάσεων για μεταχειρισμένα οχήματα.
 
Πηγή: https://www.carpress.gr/neo-black-out-sto-online-systima-tou-ypourgeiou-metaforon/

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Car & motor - Τι συζήτησε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με Εισαγωγείς και Εμπόρους αυτοκινήτων; ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα προς ΓΔ ΔΕΟΣ με θέματα προς συζήτηση στην συνάντηση 17/07/2026 ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα προς ΥΜΕ με θέματα προς συζήτηση στην συνάντηση 23/07/2026 ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα προς Υπουργείο Οικονομικών με θέματα προς συζήτηση στην συνάντηση 23/07/2026 ΣΕΕΑΕ Ο ΣΕΕΑΕ δίπλα στους εμπόρους της Βόρειας Ελλάδας – Επιτυχημένη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη ΣΕΕΑΕ ΑΑΔΕ - Παροχή οδηγιών σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του Ν.5313-2026 (Α 102) αναφορικά με την μείωση απαλλαγής του τέλους ταξινόμησης για τα υβριδικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα - ΑΔΑ - 95ΙΗ46ΜΠ3Ζ-ΛΒΠ 17/07/2026 ΣΕΕΑΕ Carpress - Σε ποια χώρα οι βουλευτές πρότειναν «χαράτσι» σε ηλεκτρικά και PHEV αυτοκίνητα; ΣΕΕΑΕ Carpress - Πότε θα εγκρίνει η Κομισιόν το «Κοινωνικό Leasing» της Ελλάδας; ΣΕΕΑΕ Carpress - Στο στόχαστρο των «Ράμπο» της ΑΑΔΕ οι influencers αυτοκινήτου! Τι θεωρείται διαφήμιση; ΣΕΕΑΕ Carpress - Τέλος το γύρισμα των χλμ. στα μεταχειρισμένα ΙΧ σε όλη την ΕΕ! Τι αλλάζει; ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Ιούνιος 2026 ΣΕΕΑΕ Παράταση ημερομηνίας έναρξης υποχρέωσης καταχώρησης στο Μητρώο Εισαγόμενων Μεταχειρισμένων Οχημάτων (Μ.Ε.Μ.Ο.), των στοιχείων των εισαγόμενων μεταχειρισμένων οχημάτων των κατηγοριών Ο1, Ο2 και Ο3 (ρυμουλκούμενα) 13/07/2026