Ο ΣΕΕΑΕ δίπλα στους εμπόρους της Βόρειας Ελλάδας – Επιτυχημένη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη

Την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η συνάντηση του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΕΑΕ) στη Θεσσαλονίκη, στο Ξενοδοχείο Φιλίππειον, με τη μαζική συμμετοχή εμπόρων αυτοκινήτων από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα και αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για την άμεση επικοινωνία της Διοίκησης του Συνδέσμου με τα μέλη και τους επαγγελματίες του κλάδου. Κατά τη διάρκειά της αναπτύχθηκε ουσιαστικός διάλογος για τις εξελίξεις στην αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι έμποροι της Βόρειας Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΕΑΕ, Κωνσταντίνος Σμπαρούνης, ο Β΄ Αντιπρόεδρος, Αθανάσιος Λούβαρης, και ο Γενικός Γραμματέας, Μιχαήλ Γεωργιάδης, παρουσίασαν τις μέχρι σήμερα ενέργειες και τις παρεμβάσεις του Συνδέσμου προς τα αρμόδια Υπουργεία και τους δημόσιους φορείς, καθώς και τις επόμενες πρωτοβουλίες που προγραμματίζονται για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση με τους εμπόρους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους, να μεταφέρουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεών τους και να καταθέσουν προτάσεις για την επίλυση σημαντικών θεμάτων που επηρεάζουν την αγορά. Οι απόψεις και οι εισηγήσεις των συμμετεχόντων καταγράφηκαν από τη Διοίκηση του Συνδέσμου και θα αποτελέσουν τη βάση για τις επόμενες παρεμβάσεις και διεκδικήσεις του ΣΕΕΑΕ.

Η ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή επιβεβαίωσε την ανάγκη για συνεχή επικοινωνία και στενή συνεργασία μεταξύ του Συνδέσμου και των επαγγελματιών του κλάδου, καθώς και τη σημασία της ενιαίας εκπροσώπησης απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αγορά. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση της Διοίκησης του ΣΕΕΑΕ να συνεχίσει τον ανοιχτό διάλογο με τους εμπόρους σε κάθε περιοχή της Ελλάδας και να εντείνει τις παρεμβάσεις της προς την Πολιτεία, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου και τη διασφάλιση ενός δίκαιου και λειτουργικού πλαισίου για τους νόμιμους εμπόρους αυτοκινήτων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΕΑΕ ευχαριστεί θερμά όλους τους εμπόρους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και συμμετείχαν ενεργά στη συνάντηση, συμβάλλοντας με τις απόψεις και τις προτάσεις τους στην κοινή προσπάθεια για την ενίσχυση και την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου.


Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Carpress - «Βουτιά» 37% στις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων! Ποιος ήταν ο λόγος; ΣΕΕΑΕ Carpress - Αποκλειστικό: Ανατροπή με τις πινακίδες κυκλοφορίας!-Τι συνέβη; ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα προς Υπουργείο Οικονομικών με θέμα: Προτάσεις για την άμεση αντιμετώπιση κρίσιμων φορολογικών και τελωνειακών ζητημάτων του κλάδου. 31/08/2026 ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα προς ΥΜΕ με θέμα: Στοχευμένες παρεμβάσεις για την άμεση βελτίωση του πλαισίου εισαγωγής, ταξινόμησης και εμπορίας μεταχειρισμένων οχημάτων. 31/08/2026 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Ιούλιος 2026 ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι άλλαξε στην διαδικασία επίλυσης των τελωνειακών αμφισβητήσεων ΣΕΕΑΕ Carpress - «Πανικός» στην αγορά αυτοκινήτου και μοτοσυκλετών! -Τι έχει συμβεί; ΣΕΕΑΕ Car & motor - Τι συζήτησε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με Εισαγωγείς και Εμπόρους αυτοκινήτων; ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα προς ΓΔ ΔΕΟΣ με θέματα προς συζήτηση στην συνάντηση 17/07/2026 ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα προς ΥΜΕ με θέματα προς συζήτηση στην συνάντηση 23/07/2026 ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα προς Υπουργείο Οικονομικών με θέματα προς συζήτηση στην συνάντηση 23/07/2026 ΣΕΕΑΕ ΑΑΔΕ - Παροχή οδηγιών σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του Ν.5313-2026 (Α 102) αναφορικά με την μείωση απαλλαγής του τέλους ταξινόμησης για τα υβριδικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα - ΑΔΑ - 95ΙΗ46ΜΠ3Ζ-ΛΒΠ 17/07/2026