Σύστημα της Ford ανιχνεύει τις λακκούβες

 

 

Του Γιώργου Κ. Ανδρή


Οι οδηγοί σε πολλές περιοχές της Ευρώπης αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με τις λακκούβες που επιδεινώθηκε φέτος λόγω του λεγόμενου ‘Τέρατος από την Ανατολή’, μιας ψυχρής μάζας αέρα που δημιούργησε παγερές συνθήκες προκαλώντας ζημιές στο οδόστρωμα.
Μία λακκούβα επισκευαζόταν κάθε 21 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο σε Αγγλία και Ουαλία τον περασμένο χρόνο. Στη Ρώμη, νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η πόλη δεσμεύτηκε να επισκευάσει 50.000 λακκούβες σε ένα μήνα, ενώ υπήρξε και εισαγγελική εντολή προς τις Δημοτικές Αρχές για το θέμα των δρόμων.
Στην Κολωνία, αναφέρθηκαν πάνω από 6.000 λακκούβες μετά τον φετινό εξαιρετικά βαρύ χειμώνα.
Οι δρόμοι με λακκούβες δεν έχουν επιπτώσεις μόνο στην άνεση του ταξιδιού: η βίαιη πρόσκρουση σε μεγάλες λακκούβες μπορεί να προκαλέσει ζημιές σε ζάντες, ελαστικά και τα συστήματα ανάρτησης ενός οχήματος, με αποτέλεσμα δαπανηρό κόστος επισκευών για τους ιδιοκτήτες.
Η Ford βοηθά στον περιορισμό των επιπτώσεων των κατεστραμμένων δρόμων για τους οδηγούς του νέου Ford Focus λανσάροντας την πρωτοποριακή τεχνολογία ανίχνευσης λακκουβών. Το σύστημα ανιχνεύει πότε ένας τροχός πέφτει σε λακκούβα και προσαρμόζει την ανάρτηση, ώστε ο τροχός να μην πέσει πολύ βαθιά.
Επειδή το ελαστικό και η ζάντα πέφτουν ελεγχόμενα, δεν χτυπάνε βίαια στην απέναντι πλευρά της λακκούβας. Η πίσω ανάρτηση μπορεί να αντιδρά ακόμα ταχύτερα από την εμπρός, αφού το σήμα από τον εμπρός τροχό προειδοποιεί τον πίσω, πριν φτάσει στη λακκούβα. Όλα αυτά συμβαίνουν σε κλάσματα δευτερολέπτου.
«Οι μηχανικοί μας αναζητούν πάντα τους πιο κακοτράχαλους δρόμους για να δοκιμάσουν τις αναρτήσεις στο όριο, ωστόσο οι ανωμαλίες στο οδόστρωμα αποτελούν όλο και συχνότερο φαινόμενο» δήλωσε ο Guy Mathot, vehicle dynamics supervisor του Ford Focus. «Οι λακκούβες είναι ένα πρόβλημα από το οποίο δεν θα απαλλαγούμε σύντομα, αλλά με την προηγμένη μας τεχνολογία ανάρτησης στο νέο Focus, καταφέραμε να μειώσουμε τις επιπτώσεις.»
Το σύστημα ανίχνευσης λακκουβών του νέου Focus είναι ένα στοιχείο της προαιρετικής τεχνολογίας Continuously Controlled Damping, που κάθε 2 χιλιοστά του δευτερολέπτου παρακολουθεί δεδομένα από την ανάρτηση, το αμάξωμα, το σύστημα διεύθυνσης και το σύστημα φρένων, και προσαρμόζει την απόκριση της ανάρτησης για βέλτιστη ποιότητα κύλισης.
Η Ford εξελίσσει τα συστήματα ανάρτησης, χρησιμοποιώντας ένα ειδικά διαμορφωμένο τμήμα δρόμου στις εγκαταστάσεις δοκιμών της εταιρίας στο Βέλγιο, που αποτελείται από ακριβείς απομιμήσεις μερικών από τις χειρότερες λακκούβες και επικίνδυνων σημείων που υπάρχουν στον πλανήτη.
Οι μηχανικοί βελτιώνουν περαιτέρω τα συστήματα με εκατοντάδες ώρες δοκιμών σε μία μεγάλη ποικιλία Ευρωπαϊκών δημόσιων δρόμων, παρακολουθώντας φορτία και καταπονήσεις με εξοπλισμό παρόμοιο με αυτόν που χρησιμοποιούν οι σεισμολόγοι για να μελετούν τις σεισμικές δονήσεις.
 
Πηγή: https://www.movenews.gr/systhma-ths-ford-anixneyei-tis-lakkoybes/

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ ΦΕΚ 1358 Β' Απόφαση 54607 - Τροποποίηση ΥΑ σχετικά με τις πινακίδες ΔΟΚ 26/02/2024 ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα - Αίτημα Συνάντησης του ΣΕΕΑΕ προς ΑΑΔΕ - Γενική Διεύθυνση Τελωνείων & Ε.Φ.Κ. - Διεύθυνση Ε.Φ.Κ. & ΦΠΑ 12/09/2025 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Αύγουστος 2025 ΣΕΕΑΕ Carpress - Εισαγόμενο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με… πιστοποιημένα γυρισμένα χιλιόμετρα! ΣΕΕΑΕ Carpress - Ευρωδικαστήριο: Τι θα αλλάξει στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ στην Ελλάδα; ΣΕΕΑΕ Προσφυγή της 9ης Ιουλίου 2025 – Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά Ελληνικής Δημοκρατίας (Υπόθεση C-451/25) ΣΕΕΑΕ Εγκύκλιος ΑΑΔΕ με θέμα: Οδηγίες συμπλήρωσης της δήλωσης Φ.Π.Α. (έντυπο 050 Φ.Π.Α. έκδοση 2025 – Φ2 TAXIS). 26/08/2025 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Ιούλιος 2025 ΣΕΕΑΕ Τροποποίηση της υπό στοιχεία Α. 1051/6-2-2019 απόφασης του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων «Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων και διατυπώσεων για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 129 του ν.2960/2001, ως προς τη δήλωση άφιξης κοινοτικών οχημάτων, για σκοπούς επιβολής τέλους ταξινόμησης» (Β΄434). ΑΔΑ Π9Ζ846ΜΠ3Ζ-ΣΓΤ 07/08/2025 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Μάιος 2022 ΣΕΕΑΕ Carpress - Γιατί οδηγείται η Ελλάδα πάλι στο Ευρωδικαστήριο; ΣΕΕΑΕ Carpress - Αυτός είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας Μεταφορών!