Ένας V8 για την BMW 8 coupe με 530 ίππους


 
Του Γιώργου Κ. Ανδρή
 

Η νέα BMW σειρά 8 coupe συναρμολογείται στο Dingolfing, ενώ ο κινητήρας της κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Μόναχο.
Παράλληλα με την έναρξη παραγωγής του πολυτελούς σπορ οχήματος, έχει ολοκληρωθεί και η συναρμολόγηση των πρώτων V8 κινητήρων της M850i xDrive Coupe (κατανάλωση μικτού κύκλου: 10.5-10.0 l/100χλμ, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 240-228 γρ/χλμ).
Ο 4.4λιτρος κινητήρας με τους 530 ίππους κατασκευάζεται στο παραδοσιακό εργοστάσιο του BMW Group, όπου σύγχρονες hi-tech διαδικασίες και οι προηγμένες ικανότητες του έμπειρου προσωπικού ενσωματώνονται στη διαδικασία παραγωγής που χαρακτηρίζεται από κορυφαίο επίπεδο κατασκευαστικής ποιότητας.
Ο κινητήρας κατασκευάζεται με υψηλή ακρίβεια υπό την επίβλεψη εξειδικευμένων τεχνικών που φροντίζουν για μία εξατομικευμένη διαδικασία παραγωγής. Το μπλοκ, ο στροφαλοθάλαμος και η κυλινδροκεφαλή του νέου V8 αποστέλλονται στο Μόναχο από το χυτήριο ελαφρών μετάλλων του εργοστασίου του BMW Group στο Landshut, συναρμολογούνται σε βάσεις μεταφοράς με ενσωματωμένες μονάδες συλλογής δεδομένων και υποβάλλονται σε μηχανική επεξεργασία με υψηλού επιπέδου ακρίβεια.
 
Πηγή: www.movenews.gr/enas-v8-gia-thn-bmw-8-coupe-me-530-ippoys/

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Αίτημα συνάντησης με τον Υφυπουργό Χάρη Θεοχάρη 06/07/2023 ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα στον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Δήμα με θέμα "Προβλήματα του κλάδου εμπορίας – εισαγωγής αυτοκινήτου". 15/07/2024 ΣΕΕΑΕ Αίτημα συνάντησης με τον Υφυπουργό κ. Χρήστο Δήμα 05/11/2024 ΣΕΕΑΕ Αίτημα συνάντησης με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη 04/04/2025 ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα προς τον Δ/ντη ΕΦΚ & ΦΠΑ κο Χρήστο Λάμπρου με θέμα: "Παροχή διευκρινίσεων επί της Α.1044, ΦΕΚ: B’ 1255/14-03-2025". 19/03/2025 ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα του ΣΕΕΑΕ προς τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Πιτσιλή με θέμα: Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων 16/04/2025 ΣΕΕΑΕ Εσωτερικό έγγραφο ΑΑΔΕ - Παροχή διευκρινήσεων σχετικά με τη διαπίστωση της κατηγορίας αμαξώματος [«4x4 SUV – ATV» - οχήματα παντός εδάφους] επιβατικών οχημάτων για σκοπούς απομείωσης. Αρ. Πρωτ.:ΔΕΦΚΦ Δ 1067112 ΕΞ 2024 ΣΕΕΑΕ Carpress - Αποκλειστικό! Γιατί κάνουν έφοδο οι Αρχές σε Διευθύνσεις Μεταφορών; ΣΕΕΑΕ Carpress - Γιατί η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει η «χωματερή» παλαιών ΙΧ όλης της ΕΕ; ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι ετοιμάζει η ΑΑΔΕ για τους ιδιοκτήτες που έχουν τα ΙΧ τους σε ακινησία; ΣΕΕΑΕ ΑΑΔΕ - Επιβολή προστίμου στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Αρ. πρωτ. Α 1050 - 28/03/2025 ΣΕΕΑΕ Τοποθέτηση προέδρου του ΣΕΕΑΕ στον κεντρικό δελτίο ειδήσεων στον Alpha.