Έμπορος ΙΧ στη Νέα Μάκρη εξαφανίστηκε με προκαταβολές 500.000 ευρώ

 

 

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
 

Μια μεγάλη κομπίνα στήθηκε από επιτήδειο έμπορο στη Νέα Μάκρη αφού κατάφερε να «εξαφανίσει» προκαταβολές ύψους 500.000 ευρώ από ανυποψίαστους καταναλωτές.
Το κόλπο που είχε στήσει ο επιτήδειος έμπορος ήταν καλοστημένο και γνωστό στην αγορά.
Εμφάνιζε πολύ καλά αυτοκίνητα στην έκθεσή του ή στην ιστοσελίδα του και στη συνέχεια αποσπούσε μεγάλες προκαταβολές ύψους τουλάχιστον 10.000 ευρώ έκαστη για να κλειστούν τα αυτοκίνητα και να προχωρήσουν οι διαδικασίες πώλησης τους.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του movenews.gr ο έμπορος με έδρα τη Νέα Μάκρη πέραν των ανυποψίαστων καταναλωτών κατάφερε να «εξαφανίσει» περίπου 50.000 ευρώ μέχρι και από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου που ενοικίαζε και δραστηριοποιούνταν η εταιρεία αυτοκινήτων που είχε ενώ φέρεται να έχει αποσπάσει και άλλα υψηλά χρηματικά ποσά από άλλους εμπόρους τα οποία προέρχονταν από «δανεικά» αυτοκίνητα που είχε και πουλούσε στην έκθεσή του.
Παράλληλα οι Αρχές ερευνούν πέραν του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του εμπόρου και κάποιες συνεργασίες που είχε ο εξαφανισμένος επαγγελματίας με άλλους εμπόρους και όπως αναφέρουν στο movenews.gr μερικοί από αυτούς δεν έχουν «φυσικά» καταστήματα αλλά δραστηριοποιούνται μέσω ιστοσελίδων αγγελιών αυτοκινήτων και μέσω του Διαδικτύου.
Επίσης σε ένα επιπλέον σημείο που στέκονται οι Αρχές έχει να κάνει με το γεγονός πως πολλά αυτοκίνητα άλλων εμπόρων που βρίσκονταν στην έκθεση αυτοκινήτων του επιτήδειου εμπόρου με κάποιον τρόπο μεταφέρθηκαν λίγες ώρες πριν μπει το λουκέτο στο κατάστημα και ο επαγγελματίας εξαφανιστεί.
Περίοικοι του επαγγελματία κάνουν λόγο για περίεργη εξαφάνιση ενώ κάποιοι δεν διστάζουν να αναφέρουν πως ο άτυχος έμπορος αποτέλεσε την ιδανική «βιτρίνα» για κάποιους που ήθελαν να «ξεπλύνουν» χρήμα και στην συνέχεια τον άφησαν στο έλεος του Θεού.
Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι άλλος είναι ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης ο οποίος αποκόμισε τα περίπου 500.000 ευρώ των προκαταβολών και στη συνέχεια «εγκατέλειψε» τον άτυχο έμπορο.
Όπως και να έχει πάντως πάνω από 40 ιδιώτες καταναλωτές είχαν δώσει από 10.000 έκαστος ως προκαταβολή για αυτοκίνητα που βρίσκονταν στην έκθεση του επιτήδειου εμπόρου αλλά ουδέποτε τα παρέλαβαν!
Μάλιστα σύμφωνα με κάποιους εμπόρους αυτοκινήτων δεν ήταν και λίγες οι φορές όπου οι ανυποψίαστοι καταναλωτές που είχαν δώσει τις προκαταβολές επισκέπτονταν με «άγριες» διαθέσεις τον επιτήδειο έμπορο αυτοκινήτων ακόμη και με τη συνοδεία «φουσκωτών» αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Οι περισσότεροι καταναλωτές έχουν κινηθεί νομικά εναντίον του επιτήδειου εμπόρου αυτοκινήτων στη Νέα Μάκρη αλλά η «εξαφάνισή» του παραμένει άλυτο μυστήριο μέχρι στιγμής αλλά οι Αρχές σύμφωνα με πληροφορίες του movenews.gr έχουν εντοπίσει τα ίχνη του από τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με μέλη της οικογένειάς του αλλά και άλλους εμπόρους αυτοκινήτων που συνεργάζονταν…
Οι Αρχές συμβουλεύουν πάντως του καταναλωτές να μην είναι ευκολόπιστοι και ποτέ να μην καταθέτουν προκαταβολές για αυτοκίνητα που θα τους φέρουν γιατί πολλές φορές το μόνο που κάνουν είναι να αυξάνουν το budget των επιτήδειων που σε ελάχιστο χρόνο θα αναζητούν!
 
 Πηγή: www.movenews.gr/emporos-sth-nea-makrh-eksafanisthke-me-prokataboles-500-000-euro/

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Συνέντευξη του Προέδρου ΣΕΕΑΕ, κ. Σμπαρούνη, στο Action 24 στην εκπομπή "ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ" 30/01/2026 ΣΕΕΑΕ Carpress - Πόσα εκατ. λίτρα καυσίμων κλέβουν μέσω των αντλιών καθημερινά τα κυκλώματα; ΣΕΕΑΕ Carpress - Ενεργοποιήθηκαν οι «έξυπνες» κάμερες! Πότε έρχονται τα πρώτα «ραβασάκια»; ΣΕΕΑΕ Carpress - Ανασφάλιστα: Πότε ξεκίνησε η αποστολή των προστίμων σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι αποφάσισαν σε κράτος μέλος της ΕΕ για τις Ζώνες Χαμηλών Εκπομπών CO2; ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι αποκάλυψε ο Κυρανάκης για Ταξί, ΜΜΜ και απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών; ΣΕΕΑΕ Carpress - Κοινωνικό leasing: Τι προκαλεί σε κατασκευαστές και τι σε εμπόρους; ΣΕΕΑΕ Newsauto - Οριστικό: Ξεκινάει η υποχρεωτική απόσυρση αυτοκινήτων. ΣΕΕΑΕ Προσφυγή της 9ης Ιουλίου 2025 – Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά Ελληνικής Δημοκρατίας (Υπόθεση C-451/25) 9/07/2025 ΣΕΕΑΕ Carpress - Γιατί θέλουν όλοι να «μετατρέψουν» σε αντίκες τα παλαιά τους αυτοκίνητα; ΣΕΕΑΕ Carpress - Γιατί πρέπει να βιαστείτε όσοι θέλετε να αγοράσετε Plug-in hybrid αυτοκίνητο; ΣΕΕΑΕ Carpress - Πότε ξεκινά η αποστολή των προστίμων του ΚΟΚ από τις «έξυπνες» κάμερες;