Τελωνεία: Ποια αυτοκίνητα έχουν φόρο 54 ευρώ και ποια 200.000 ευρώ!



 
Του Γιώργου Κ. Ανδρή
 

Ριζικά πρέπει να αναμορφωθεί το κόστος εκτελωνισμού των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων καθώς από την μία μεριά το ελληνικό κράτος χάνει εκατομμύρια ευρώ και από την άλλη μεριά εισάγονται «σαπάκια» τα οποία αποτελούν βόμβες για την ατμόσφαιρα αλλά και για την οδική ασφάλεια.
Το Newsauto.gr αποκαλύπτει πόσο κοστίζουν στους εμπόρους εισαγόμενων μεταχειρισμένων τα παλιά αυτοκίνητα 15ετίας και πόσο κοστίζουν δύο σχεδόν καινούρια super cars.


Το πρώτο super car αφορά σε μια Porsche 911 GT3 RS η οποία όπως μπορείτε να διακρίνεται έχει διανύσει μόλις 2.480 χιλιόμετρα και το κράτος για τον εκτελωνισμό του εισέπραξε 200.037 ευρώ!
Ναι σωστά διαβάσατε το Τέλος Ταξινόμησης με επιπλέον τον ΦΠΑ στοίχισαν πάνω από 200.000 ευρώ!


Επίσης σε μια Mercedes-Benz G63 AMG το κράτος από το Τέλος Ταξινόμησης και τον ΦΠΑ εισέπραξε 151.549 ευρώ!
Δηλαδή από μόλις δύο αυτοκίνητα το κράτος εισέπραξε πάνω από 350.000 ευρώ.


Από την άλλη μεριά για ένα Nissan Micra με 1η άδεια κυκλοφορίας το 2003 σε κάποιο άλλο κράτος-μέλος το κόστος εκτελωνισμού ανήλθε σε μόλις 54 ευρώ!
Σύμφωνα μάλιστα με τα έγγραφα του Τελωνείου το συγκεκριμένο αυτοκίνητο φαίνεται ότι έχει διανύσει μόλις 158.909 χιλιόμετρα τα οποία είναι πολύ πιθανό να μην είναι τα σωστά καθώς ακόμη δεν εφαρμόζεται το νέο πλαίσιο εκτελωνισμού σύμφωνα με το οποίο απαιτούνται όλα τα προηγούμενα ΚΤΕΟ αλλά και οι βεβαιώσεις από τους εθνικούς εισαγωγείς για να προχωρήσει το εκτελωνισμός του.


Το επόμενο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο αφορά σε ένα Peugeot 107 με 1η άδεια κυκλοφορίας το 2008 το οποίο φαίνεται ότι έχει διανύσει 154.394 ευρώ και το κόστος εκτελωνισμού του ανήλθε σε μόλις 67,20 ευρώ.
 
Το τρίτο αυτοκίνητο αφορά σε ένα Renault Modus με 1η άδεια κυκλοφορίας το 2003 έχοντας και αυτό διανύσει 153.000 χιλιόμετρα και το κόστος εκτελωνισμού του ανήλθε σε μόλις 89,10 ευρώ!


Το τελευταίο εισαγόμενο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο αφορά σε ένα Ford Fiesta με 1η άδεια κυκλοφορίας το 2003 το οποίο φαίνεται ότι έχει διανύσει μόλις 98.000 χλμ. και το κόστος εκτελωνισμού του ανήλθε σε 92,16 ευρώ!
Όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τα «σαπάκια» με ηλικίες άνω των 15 ετών δεν κοστίζουν σχεδόν τίποτα στους εμπόρους που τα προτιμούν για να τα εισάγουν ενώ τα καινούρια και καθαρότερα μοντέλα κοστίζουν πολύ ακριβά με αποτέλεσμα η εισαγωγή τους να είναι ασύμφορη.
Πάντως το κόστος εκτελωνισμού των δύο super cars που ξεπερνά τις 350.000 ευρώ είναι το ίδιο με τα χρήματα που θα αντλήσει το Ελληνικό Δημόσιο αν εισαχθούν πάνω από 4.300 σαπάκια!
 
Πηγή:  https://www.movenews.gr/teloneia-poia-aytokinhta-exoyn-foro-54-euro-kai-poia-200-000-euro/

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Αίτημα συνάντησης με τον Υφυπουργό Χάρη Θεοχάρη 06/07/2023 ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα στον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Δήμα με θέμα "Προβλήματα του κλάδου εμπορίας – εισαγωγής αυτοκινήτου". 15/07/2024 ΣΕΕΑΕ Αίτημα συνάντησης με τον Υφυπουργό κ. Χρήστο Δήμα 05/11/2024 ΣΕΕΑΕ Αίτημα συνάντησης με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη 04/04/2025 ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα προς τον Δ/ντη ΕΦΚ & ΦΠΑ κο Χρήστο Λάμπρου με θέμα: "Παροχή διευκρινίσεων επί της Α.1044, ΦΕΚ: B’ 1255/14-03-2025". 19/03/2025 ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα του ΣΕΕΑΕ προς τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Πιτσιλή με θέμα: Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων 16/04/2025 ΣΕΕΑΕ Εσωτερικό έγγραφο ΑΑΔΕ - Παροχή διευκρινήσεων σχετικά με τη διαπίστωση της κατηγορίας αμαξώματος [«4x4 SUV – ATV» - οχήματα παντός εδάφους] επιβατικών οχημάτων για σκοπούς απομείωσης. Αρ. Πρωτ.:ΔΕΦΚΦ Δ 1067112 ΕΞ 2024 ΣΕΕΑΕ Carpress - Αποκλειστικό! Γιατί κάνουν έφοδο οι Αρχές σε Διευθύνσεις Μεταφορών; ΣΕΕΑΕ Carpress - Γιατί η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει η «χωματερή» παλαιών ΙΧ όλης της ΕΕ; ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι ετοιμάζει η ΑΑΔΕ για τους ιδιοκτήτες που έχουν τα ΙΧ τους σε ακινησία; ΣΕΕΑΕ ΑΑΔΕ - Επιβολή προστίμου στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Αρ. πρωτ. Α 1050 - 28/03/2025 ΣΕΕΑΕ Τοποθέτηση προέδρου του ΣΕΕΑΕ στον κεντρικό δελτίο ειδήσεων στον Alpha.