Επίσημο! Έως 28/02/2023 η εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας.


Έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023 θα έχουν την δυνατότητα να εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων ή να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες κυκλοφορίας τους μετά από την Απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.
Σε δήλωσή του, ο κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε: «Σε συνέχεια σειράς παρεμβάσεων της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με γνώμονα τη διευκόλυνση των Ελλήνων φορολογούμενων, προχωράμε σε δίμηνη παράταση για την καταβολή των Τελών Κυκλοφορίας του 2023 και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, ώστε να έχουν όλοι τη δυνατότητα να εκπληρώσουν αυτή την υποχρέωση».
Να υπενθυμίσουμε πως και πέρυσι το υπουργείο Οικονομικών είχε δώσει δίμηνη παράταση στην εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας 2022 βοηθώντας με αυτό τον τρόπο εκατοντάδες χιλιάδες ευάλωτα νοικοκυριά να πληρώσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας των οχημάτων τους δύο μήνες μετά την περίοδο των εορτών.
Να υπενθυμίσουμε ότι το 2022 πάνω από 134.000 ιδιοκτήτες οχημάτων κατέθεσαν ηλεκτρονικά τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους χρησιμοποιώντας τη νέα πλατφόρμα myCAR της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) χωρίς να χρειάζεται να ταλαιπωρηθούν περαιτέρω και να μεταβούν σε κάποια εφορία ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Επίσης να τονίσουμε ότι σε περίπτωση που κάποιος δεν πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας 2023 τότε αυτομάτως στο Taxisnet θα του εμφανιστεί ότι χρωστά το διπλάσιο ποσό των Τελών Κυκλοφορίας ενώ σε περίπτωση που πραγματοποιήσει online κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας του οχήματός του και διαπιστωθεί ότι το κινεί παράνομα τότε αυτομάτως αίρεται η ακινησία, επιβάλλεται πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας και το πρόστιμο εκπρόθεσμης πληρωμής τους, καθώς και διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ και αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη/κατόχου!
 
Πηγή:  https://www.carpress.gr/episimo-eos-28-02-2023-i-eksoflisi-ton-telon-kykloforias/

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Carpress - Τελικά ισχύει ή όχι η… «υποχρεωτική» απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων; ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι άλλαξε στις δημοπρασίες αυτοκινήτων από τον ΟΔΔΥ; ΣΕΕΑΕ Ετήσιος χορός ΣΕΕΑΕ 2026 ΣΕΕΑΕ Newsauto - Ερχεται το πιστοποιητικό των αυτοκινήτων ΣΕΕΑΕ Car & motor - Αποκάλυψη -Ποιος έστειλε εξώδικα στα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών; ΣΕΕΑΕ ΦΕΚ 6872 Β' - ΚΥΑ 191277/2025 - Τροποποίηση της υπό στοιχεία ΣΤ-29900/10.12.1977 υπουργικής απόφασης «Περί της διαδικασίας εκδόσεως των εγκρίσεων, για την κυκλοφορία στην Ελλάδα αυτοκινήτων οχημάτων κ.λπ.» (Β’ 1318). 19/12/2026 ΣΕΕΑΕ Έναρξη της υποβολής των αιτημάτων για την έκδοση Δελτίων Κοινοποίησης Έγκρισης Τύπου οχημάτων κατηγοριών Μ1 και Ν1 σύμφωνα με την 191277/2025 (Β΄ 6872/19-12-2025) κυα, στις αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες Αρ. Πρωτ.: 29564/2026 19/02/2026 ΣΕΕΑΕ Απάντηση της Ayvens για τις δημοπρασίες 19/02/2026 ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα προς την ΑΑΔΕ - Δ/νση Εφαρμογής Έμμεσης Φορολογίας (ΔΕΕΦ) 09/02/2026 ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα προς την ΑΑΔΕ - Δ/νση Εφαρμογής Έμμεσης Φορολογίας (ΔΕΕΦ) 09/02/2026 ΣΕΕΑΕ ΑΑΔΕ - Τροποποίηση της υπό στοιχεία Α.1203/16-05-2019 απόφασης του Διοικητή της ΑΑΔΕ με θέμα «Δικαιολογητικά και διατυπώσεις προσδιορισμού και διαμόρφωσης της φορολογητέας αξίας για την επιβολή του τέλους ταξινόμησης στα αυτοκίνητα οχήματα και τις μοτοσικλέτες.» (Β’ 1933). 09/02/2026 ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι αναφέρει η Freenow by Lift για το νομοσχέδιο του ΥΜΕ;