Αίτημα συνάντησης με τον Υφυπουργό Χάρη Θεοχάρη 27/03/2024


Καλλιθέα, 27-03-2024

Αρ. Πρωτ.: 00150

Προς, Υπουργείο Οικονομικών

Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών

κ. Χάρη Θεοχάρη


Θέμα: Αίτημα συνάντησης

Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

Τα μηνύματα που λαμβάνει καθημερινά ο Σύνδεσμος μας από τα μέλη του εμπόρους είναι λίαν ανησυχητικά εδώ και αρκετό καιρό σχετικά με την κατάσταση της αγοράς στον κλάδο του αυτοκινήτου καινούριου και μεταχειρισμένου. Ειδικότερα θα χαρακτηρίζαμε τους πρώτους μήνες του 2024 τους χειρότερους των τελευταίων ετών. Σε ένα μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στις πρόσφατες άστοχες νομοθετικές παραβάσεις της Πολιτείας, αλλά και στην συνεχή αδιαφορία της να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους ανθρώπους της αγοράς και να ακούσει τα προβλήματά τους.

Σας καλούμε -για πολλοστή φορά- σε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου μας ώστε να σας καταθέσουμε τις απόψεις/θέσεις μας και να μπορέσουμε από κοινού να βρούμε τον τρόπο να διορθωθούν παθογένειες που δημιουργούν σοβαρό αντίκτυπο στον κλάδο και στην αγορά πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη και αρχίσουν τα "λουκέτα".

Θεωρώντας ότι σε μια κανονική χώρα η Πολιτεία θα πρέπει να είναι δίπλα στον επαγγελματία και όχι απέναντί του, σας καλούμε για άλλη μια φορά να αναθεωρήσετε την αδιάφορη στάση σας και επιτέλους να λάβετε σοβαρά υπόψιν τους ανθρώπους της αγοράς. Σε κάθε περίπτωση ο ΣΕΕΑΕ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσει τους εμπόρους-μέλη του και κατ' επέκταση την απρόσκοπτη συνέχιση του επαγγέλματος ανεξάρτητα από την στάση της Πολιτείας, αλλά θα ήταν καλύτερο και πιο εύκολο για όλους αυτό να γίνει σε κλίμα συνεργασίας.

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας





Για να δείτε το πρωτότυπο έγγραφο, παρακαλώ πατήστε εδώ.

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα - Αίτημα Συνάντησης του ΣΕΕΑΕ προς ΑΑΔΕ - Γενική Διεύθυνση Τελωνείων & Ε.Φ.Κ. - Διεύθυνση Ε.Φ.Κ. & ΦΠΑ 12/09/2025 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Αύγουστος 2025 ΣΕΕΑΕ Carpress - Εισαγόμενο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με… πιστοποιημένα γυρισμένα χιλιόμετρα! ΣΕΕΑΕ Carpress - Ευρωδικαστήριο: Τι θα αλλάξει στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ στην Ελλάδα; ΣΕΕΑΕ Προσφυγή της 9ης Ιουλίου 2025 – Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά Ελληνικής Δημοκρατίας (Υπόθεση C-451/25) ΣΕΕΑΕ Εγκύκλιος ΑΑΔΕ με θέμα: Οδηγίες συμπλήρωσης της δήλωσης Φ.Π.Α. (έντυπο 050 Φ.Π.Α. έκδοση 2025 – Φ2 TAXIS). 26/08/2025 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Ιούλιος 2025 ΣΕΕΑΕ Τροποποίηση της υπό στοιχεία Α. 1051/6-2-2019 απόφασης του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων «Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων και διατυπώσεων για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 129 του ν.2960/2001, ως προς τη δήλωση άφιξης κοινοτικών οχημάτων, για σκοπούς επιβολής τέλους ταξινόμησης» (Β΄434). ΑΔΑ Π9Ζ846ΜΠ3Ζ-ΣΓΤ 07/08/2025 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Μάιος 2022 ΣΕΕΑΕ Carpress - Γιατί οδηγείται η Ελλάδα πάλι στο Ευρωδικαστήριο; ΣΕΕΑΕ Carpress - Αυτός είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας Μεταφορών! ΣΕΕΑΕ Carpress - Απατεώνας εισέπραξε 235.000 ευρώ πουλώντας ανύπαρκτα αυτοκίνητα!