Carpress - Τι ήθελε ο Κινέζος Πρέσβυς στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών;


Του Γιώργου Κ. Ανδρή

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρίστος Δήμας συναντήθηκε με τον νέο Πρέσβυ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα κ. Fang Qiu, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Μεταφορών κας Δέσποινας Παληαρούτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια συνάντησης γνωριμίας με τον Κινέζο πρέσβυ συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν το λιμάνι του Πειραιά αλλά και τα ηλεκτρικά λεωφορεία ενόψει και του νέου διαγωνισμού για την απόκτηση επιπλέον 700 οχημάτων. Να υπενθυμίσουμε ότι η κινεζική μάρκα Yutong έχει κερδίσει μεγάλο τμήμα των προηγούμενων διαγωνισμών προμηθεύοντας την ΟΣΥ με εκατοντάδες ηλεκτρικά λεωφορεία.

Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε επίσης πως είναι κοινή πεποίθηση ότι το βάθος της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των δύο χωρών αποτελεί θεμέλιο για αγαστή συνεργασία στο παρόν και περαιτέρω ευόδωσή της στο μέλλον.

Ο Υπουργός καλωσόρισε τον νέο Κινέζο Πρέσβυ στην Ελλάδα και του επεσήμανε ότι η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής σύνδεσης από το λιμάνι του Πειραιά έως την κεντρική Ευρώπη, αλλά και γενικότερα η σιδηροδρομική σύνδεση των Ελληνικών λιμένων, αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την Ελλάδα και πεδίο συνεργασίας με τις χώρες κατά μήκος της διαδρομής.

Ο Κινέζος πρέσβυς επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της Κίνας για σύνδεση του Πειραιά με το σιδηροδρομικό δίκτυο για τις εμπορευματικές μεταφορές και κάλεσε τον νέο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να επισκεφτεί την Κίνα στο προσεχές μέλλον για συναντήσεις με ομολόγους του.


Πηγή:  www.carpress.gr


Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Carpress - Πόσο μπορεί να κοστίζουν οι δασμοί Trump στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία; ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι προσπαθούν να πετύχουν οι Κινέζοι κατασκευαστές στην Σαγκάη; ΣΕΕΑΕ Carpress - Σε ποια αυτοκίνητα και φορτηγά καταργείται το Τέλος Ταξινόμησης; ΣΕΕΑΕ Carpress - Πότε θα μειωθούν τα τεκμήρια διαβίωσης στα αυτοκίνητα; ΣΕΕΑΕ Carpress - Έρχεται ηλεκτρονική διασταύρωση τον Μάιο! – Ποιους ιδιοκτήτες ΙΧ αφορά; ΣΕΕΑΕ Carpress - Κομισιόν: Πως θα εντοπίζονται τα γυρισμένα χιλιόμετρα στα μεταχειρισμένα ΙΧ; ΣΕΕΑΕ Εγκύκλιος ΑΑΔΕ: Τροποποίηση και συμπλήρωση της υπό στοιχεία Α. 1047/2020 κοινής απόφασης του Υφυπουργού Οικονομικών και του Υπουργού Επικρατείας «Όροι και διαδικασία είσπραξης – επιστροφής για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού παραβόλου» (Β΄979). Αρ. Απόφασης Α.1061 17/04/2025 ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα του ΣΕΕΑΕ προς τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Πιτσιλή με θέμα: Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων 16/04/2025 ΣΕΕΑΕ Εγκύκλιος ΑΑΔΕ: Καθορισμός των κατηγοριών φορολογουμένων, οι οποίοι υποχρεούνται να παρέχουν αυτομάτως πληροφορίες για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, τον τρόπο, τον χρόνο και τη διαδικασία υποβολής των πληροφοριών αυτών, καθώς και κάθε άλλο αναγκαίο θέμα για την εφαρμογή του Ψηφιακού Πελατολογίου Οχημάτων. ΑΔΑ: 6ΝΑΘ46ΜΠ3Ζ-Μ7Ρ ΣΕΕΑΕ ΦΕΚ 1828 Β'-Απόφαση Α.1057 14/04/2025 ΣΕΕΑΕ CAR & MOTOR - Τι έχουν προκαλέσει τα Τελωνειακά Ελεγκτικά Κέντρα στην αγορά ΙΧ; ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Μάρτιος 2025