Φορολογική ασυλία για τα βουλευτικά «εταιρικά» αυτοκίνητα!

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

 
Η αύξηση της φορολογίας από το 30% στο 80% του ετήσιου μισθώματος στα εταιρικά αυτοκίνητα έχει προκαλέσει σοκ στα στελέχη των επιχειρήσεων αλλά και στις εταιρείες χρονομίσθωσης.
Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr τα βουλευτικά αυτοκίνητα, τα οποία αποτελούν προϊόν χρονομίσθωσης, φαίνεται πως εξαιρούνται από την φοροκαταιγίδα που θα πλήξει την αγορά.
Ειδικότερα σύμφωνα με την ΚΥΑ 129/2534/20.1.2010, η διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 13 του νόμου 4172/2013 δεν καταλαμβάνει τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης εξαιρούνται τόσο οι βουλευτές όσο και άλλοι φορείς του Δημοσίου που χρονομισθώνουν αυτοκίνητα από τη φορολογία.
Δηλαδή τη στιγμή που οι χρήστες εταιρικών αυτοκινήτων θα καταγράψουν το 80% του ετήσιου μισθώματος ως έσοδα, οι βουλευτές και άλλοι Γενικοί Γραμματείς και στελέχη Φορέων του Δημοσίου χρήζουν ασυλίας!
Όπως ανέφεραν στο Enikonomia.gr στελέχη από λογιστικά γραφεία η εν λόγω διάταξη εξαιρεί τους βουλευτές από τη φορολόγηση των «εταιρικών» αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν έχοντας μάλιστα μεριμνήσει να καλύπτουν και τα έξοδα καυσίμων μέσω ειδικού επιδόματος.
 
Πηγή: http://www.enikonomia.gr/auto/101392,forologiki-asylia-gia-ta-vouleftika-etairika-aftokinita.html

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι μερίδιο στις πωλήσεις θα κατέχουν οι Κινέζοι στην ΕΕ έως το 2030; ΣΕΕΑΕ Carpress - Μπορεί να σωθεί η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία; -Τι απαντούν CEO ομίλων; ΣΕΕΑΕ Carpress - Τέλος το «γρηγορόσημο» για πινακίδες κυκλοφορίας με εύκολη αρίθμηση! Τι αλλάζει; ΣΕΕΑΕ Carpress - Ποιος θα τολμήσει να δώσει άδεια να κινηθεί στο δρόμο το «ιπτάμενο» Tesla Roadster; ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι θα γίνει με τις εισαγωγές υβριδικών και Plug-in Hybrid μοντέλων από Κίνα; ΣΕΕΑΕ Carpress - Αντίστροφη μέτρηση για το «χαράτσι» στα Plug-in Hybrid! Πότε θα επιβληθεί; ΣΕΕΑΕ Carpress - Νέα παράταση στην εφαρμογή του ΜΕΜΟ – Τι θα γίνει με το ΕΜΠΑ; ΣΕΕΑΕ Car & motor - Νέα παράταση στην εφαρμογή του ΜΕΜΟ για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα -Τι θα γίνει με το ΕΜΠΑ; ΣΕΕΑΕ Carpress - Πόσα εκατ. ΙΧ δεν περνούν από ΚΤΕΟ – Πόσα χρήματα χάνει το κράτος; ΣΕΕΑΕ Carpress - Ξεκίνησε η αποστολή πινακίδων κυκλοφορίας σε όλη την Ελλάδα! Πότε έρχεται η πλατφόρμα; ΣΕΕΑΕ Carpress - Πως θα λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα επιλογής πινακίδας κυκλοφορίας; ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι ισχύει με τις ξένες άδειες οδήγησης στην Ελλάδα;