To Audi A8 «το πιο καινοτόμο μοντέλο της χρονιάς»

 
 

 
Του Γιώργου Κ. Ανδρή
andris@movenews.gr
 

Το νέο Audi A8 ανακηρύχθηκε το πιο καινοτόμο μοντέλο του 2018 και η Audi ως η πιο καινοτόμα premium μάρκα, στην κατηγορία «αυτόνομη οδήγηση και ασφάλεια». Αυτή ήταν η ετυμηγορία των μελών της επιτροπής που απονέμει τα βραβεία “Automotive Innovations Awards”. Πρόκειται για έναν ετήσιο θεσμό βραβείων στη Γερμανία, την κοιτίδα της τεχνολογικής πρωτοπορίας, που διοργανώνουν από κοινού το “Center of Automotive Management” και η εταιρεία συμβούλων PricewaterhouseCoopers.
Το βραβείο για το A8 αποτελεί έμπρακτη επιβράβευση από τη μεριά των ειδικών για τις αναρίθμητες καινοτομίες που φέρει η ναυαρχίδα της Audi. Από την Ενεργή Ανάρτηση με Laser Scanner (http://goo.gl/c6d746), η οποία, εκτός της άνεσης που προσφέρει «διαβάζοντας» εκ των προτέρων το οδόστρωμα, σε επικείμενη σύγκρουση ανασηκώνει το αμάξωμα κατά μερικά εκατοστά ώστε να προστατευθούν οι επιβάτες, έως τα φώτα HD Matrix LED που προσφέρουν εξαιρετικό φωτισμό.
Αντίστοιχα, οι τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης που παρουσίασε η Audi στο Audi Aicon, ένα πρωτότυπο που χαρακτηρίζεται από την απουσία τόσο του τιμονιού όσο και των πεντάλ ελέγχου, κρίθηκαν ως «συναρπαστικές» και ως η φυσική εξέλιξη όλων των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, που έχει παρουσιάσει η Audi στο Α8.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τα δύο αυτά βραβεία», δήλωσε ο Peter Mertens (Πέτερ Μέρτενς), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Audi AG, με ευθύνη για την Τεχνική Ανάπτυξη της μάρκας. «Αποδεικνύουν ότι με το νέο Α8 είμαστε μπροστά από τον ανταγωνισμό μας όσον αφορά στην τεχνολογία, ενώ παράλληλα, ως μάρκα κάνουμε μια τεράστια συνεισφορά για το μέλλον της αυτοκίνησης και ιδιαίτερα την αυτόνομη οδήγηση», συνέχισε.
Στον έβδομο ετήσιο διαγωνισμό των βραβείων “Automotive Innovations Awards”, συμμετείχαν με υποψηφιότητες σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές αλλά και πλήθος από προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας. Συνολικά, υποβλήθηκαν 1.296 καινοτομίες προς εξέταση, προερχόμενες από περισσότερες από 60 εταιρείες.
 
Πηγή: https://www.movenews.gr/to-audi-a8-to-pio-kainotomo-montelo-ths-xronias/

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Carpress - Νέο πλήγμα στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία! Τι έκανε ο Trump; ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι άλλαξε στις μεταβιβάσεις αυτοκινήτων μεταξύ ιδιωτών; ΣΕΕΑΕ Carpress - «Ασθενική» η ελληνική αγορά αυτοκινήτου! – Γιατί ανησυχούν οι εισαγωγικές εταιρείες; ΣΕΕΑΕ Carpress - Ποιοι ιδιοκτήτες τρέιλερ και μπαγκαζιέρων θα πρέπει να τα περάσουν από ΚΤΕΟ; ΣΕΕΑΕ Carpress - Επιδότηση-μαμούθ σε επαγγελματίες για ΙΧ, φορτηγά και van! Πόσο μειώνονται οι τιμές; ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Μάρτιος 2026 ΣΕΕΑΕ Συνέντευξη του Προέδρου του ΣΕΕΑΕ, Κων/νου Σμπαρούνη, στα Παραπολιτικά 90,1 FM για τα προβλήματα του κλάδου ΣΕΕΑΕ ΦΕΚ 47 'Α - NOMOΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 5290 - Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση μεταφορών: Τεχνικός έλεγχος - Εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης οχημάτων, συγκοινωνιακοί φορείς, επιβατικές - οδικές - εμπορευματικές μεταφορές, ηλεκτροκίνη- ση, Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, ρυθμίσεις για τις πρότυπες προτάσεις, Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις. 30/03/2026 ΣΕΕΑΕ Πρόσκληση Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης 2026 ΣΕΕΑΕ Αίτημα συνάντησης με τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης (ΓΔΦΔ) κο Γεώργιο Φάκο 09/04/2026 ΣΕΕΑΕ Επιστολη στα μελη για ΕΜΠΑ 03/04/2026 ΣΕΕΑΕ Επιστολή ΕΣΕΕ - Υποχρεωτική εγγραφή των εμπόρων μεταχειρισμένων οχημάτων στο ΕΜΠΑ 16/03/2026