Στα σκαριά συνεργασία VW – Ford


 

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
 
Η Volkswagen AG και η Ford Motor Company ανακοίνωσαν σήμερα την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (Memorandum of Understanding) και διερευνούν τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας, η οποία θα ενισχύει την ανταγωνιστικότητα κάθε εταιρίας και θα παρέχει καλύτερη εξυπηρέτηση στους πελάτες παγκοσμίως.
Οι εταιρίες διερευνούν πιθανά projects σε αρκετούς τομείς – μεταξύ άλλων, την εξέλιξη μιας σειράς επαγγελματικών οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών των πελατών. Η προτιθέμενη συνεργασία δεν θα εμπεριέχει αλλαγές μετοχικών κεφαλαίων και ανταλλαγές μετοχών.
«Η Ford δεσμεύεται στη βελτίωση της επιχειρηματικής ευρωστίας και στην αξιοποίηση προσαρμοζόμενων επιχειρηματικών μοντέλων – που περιλαμβάνουν συνεργασία με εταίρους για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και κερδοφορίας» δήλωσε ο Jim Farley, president of Global Markets της Ford. «Αυτή η πιθανή συμμαχία με το Volkswagen Group είναι ένα ακόμα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο μπορούμε να βελτιώσουμε την επιχειρηματική μας ευρωστία, δημιουργώντας μία επιτυχημένη, παγκόσμια προϊοντική γκάμα και επεκτείνοντας τις δυνατότητές μας.
«Ανυπομονούμε να εξετάσουμε τις επόμενες ημέρες, μαζί με την ομάδα  της Volkswagen, τον ποιο τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε ώστε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών επαγγελματικών οχημάτων – και πολλά ακόμα.»
Ο Dr. Thomas Sedran, Επικεφαλής Στρατηγικής του Volkswagen Group δήλωσε, «Οι αγορές και η ζήτηση των πελατών μεταβάλλονται με απίστευτη ταχύτητα. Και οι δύο εταιρίες έχουν ήδη ισχυρές και αλληλοσυμπληρωματικές θέσεις σε διαφορετικές κατηγορίες επαγγελματικών οχημάτων. Η προσαρμογή στις αυξανόμενες προκλήσεις επιτάσσει την απόκτηση ευελιξίας μέσω συνεργασιών. Αυτό είναι βασικό στοιχείο της Στρατηγικής του Volkswagen Group για το 2025. Η πιθανή βιομηχανική συνεργασία με τη Ford θεωρείται ως μία ευκαιρία για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και των δύο εταιριών σε όλο τον κόσμο.»
Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν με την πρόοδο των συνομιλιών.
 
 Πηγή: https://www.movenews.gr/sta-skaria-synergasia-vw-ford/

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Συνέντευξη του προέδρου ΣΕΕΑΕ, κ. Σμπαρούνη, στο PontosTv στην εκπομπή "Κοινωνία & Αυτοδιοίκηση" 30/01/2026 ΣΕΕΑΕ Συνέντευξη του Προέδρου ΣΕΕΑΕ, κ. Σμπαρούνη, στο Action 24 στην εκπομπή "ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ" 30/01/2026 ΣΕΕΑΕ Carpress - Πόσα εκατ. λίτρα καυσίμων κλέβουν μέσω των αντλιών καθημερινά τα κυκλώματα; ΣΕΕΑΕ Carpress - Ενεργοποιήθηκαν οι «έξυπνες» κάμερες! Πότε έρχονται τα πρώτα «ραβασάκια»; ΣΕΕΑΕ Carpress - Ανασφάλιστα: Πότε ξεκίνησε η αποστολή των προστίμων σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι αποφάσισαν σε κράτος μέλος της ΕΕ για τις Ζώνες Χαμηλών Εκπομπών CO2; ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι αποκάλυψε ο Κυρανάκης για Ταξί, ΜΜΜ και απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών; ΣΕΕΑΕ Carpress - Κοινωνικό leasing: Τι προκαλεί σε κατασκευαστές και τι σε εμπόρους; ΣΕΕΑΕ Newsauto - Οριστικό: Ξεκινάει η υποχρεωτική απόσυρση αυτοκινήτων. ΣΕΕΑΕ Προσφυγή της 9ης Ιουλίου 2025 – Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά Ελληνικής Δημοκρατίας (Υπόθεση C-451/25) 9/07/2025 ΣΕΕΑΕ Carpress - Γιατί θέλουν όλοι να «μετατρέψουν» σε αντίκες τα παλαιά τους αυτοκίνητα; ΣΕΕΑΕ Carpress - Γιατί πρέπει να βιαστείτε όσοι θέλετε να αγοράσετε Plug-in hybrid αυτοκίνητο;