Αύξηση-ρεκόρ καταγράφουν οι πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων IX!

 

 
Του Γιώργου Κ. Ανδρή
 

Σημαντική αύξηση 53,6% καταγράφουν οι πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στο 5μηνο του 2018 σε σχέση με το 23,8% που καταγράφουν οι αντίστοιχες πωλήσεις των καινούριων αυτοκινήτων.
Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του movenews.gr οι ταξινομήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στο 5μηνο ανήλθαν σε 25.818 μονάδες έναντι 16.813 οχημάτων σημειώνοντας αύξηση 53,6%.
Τον Μάιο οι ταξινομήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων κυμάνθηκαν σε 4.853 μονάδες έναντι 3.578 οχημάτων τον αντίστοιχο μήνα του 2017 με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη αγορά να καταγράφει αύξηση 35,6%.
Στελέχη της αγοράς από τα καινούρια αυτοκίνητα επισημαίνουν στο movenews.gr πως οι εισαγωγές μεταχειρισμένων θίγουν τις πωλήσεις των καινούριων.
Από την άλλη μεριά εκπρόσωποι των εμπόρων αυτοκινήτων επισημαίνουν στο movenews.gr πως οι πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων δεν επηρεάζουν τις αντίστοιχες πωλήσεις των καινούριων καθώς οι πελάτες τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν κάποιο αντίστοιχο καινούριο όχημα. Παράλληλα εκτιμούν πως δεν είναι τυχαίο πως τόσο στα καινούρια όσο και στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα η Toyota αποτελεί την πρώτη επιλογή των καταναλωτών.
Ειδικότερα η Toyota βρέθηκε στην πρώτη θέση του πίνακα των πωλήσεων στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα με 5.228 μονάδες και ακολουθεί η Opel με 3.390 οχήματα.
Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Fiat με 1.805 ομάδες και στην τέταρτη θέση ακολουθεί η Ford με 1.777 οχήματα.
Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Nissan με 1.641 αυτοκίνητα.
Στις πολυτελείς μάρκες η Mercedes-Benz βρέθηκε στην πρώτη θέση με 645 αυτοκίνητα και ακολουθεί η BMW με 273 οχήματα.
Επίσης κάποιοι απέκτησαν 43 Porsche εισαγόμενες μεταχειρισμένες, 5 Ferrari, από 3 Aston Martin και Maserati και μία Lamborghini.
 
Πηγή: https://www.movenews.gr/aykshsh-rekor-katagrafoyn-oi-polhseis-eisagomenvn-metaxeirismenon-ix/

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Μάιος 2022 ΣΕΕΑΕ Carpress - Γιατί οδηγείται η Ελλάδα πάλι στο Ευρωδικαστήριο; ΣΕΕΑΕ Carpress - Αυτός είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας Μεταφορών! ΣΕΕΑΕ Carpress - Απατεώνας εισέπραξε 235.000 ευρώ πουλώντας ανύπαρκτα αυτοκίνητα! ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι έχει προκαλέσει στην ελληνική αγορά ΙΧ το σκάνδαλο των αγροτικών επιδοτήσεων; ΣΕΕΑΕ Carpress - Αποκλειστικό: Τι αποφάσισε η Κομισιόν για τα εταιρικά αυτοκίνητα; ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι έκαναν τρία λιμάνια σε κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία που δεν πληρώνει; ΣΕΕΑΕ Carpress - Ποιοι ιδιοκτήτες δεν θα πληρώνουν διόδια και Τέλη Κυκλοφορίας έως το 2031; ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Ιούνιος 2025 ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι αλλάζει στο Ψηφιακό Πελατολόγιο; Κίνηση ματ από την ΑΑΔΕ ΣΕΕΑΕ Carpress -Σοκ! Σε πόσες ημέρες εκτελωνίζονται πλέον τα εισαγόμενα μεταχερισμένα ΙΧ; ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Ιούνιος 2022