Motorsite - O ΣΕΕΑΕ καταγγέλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών


Λίγο πριν την αυγή του 2026 ο ΣΕΕΑΕ πληροφορήθηκε ότι το Υπουργείο Μεταφορών ετοιμάζει ένα εκτενές νομοσχέδιο με εκατοντάδες άρθρα μερικά εκ των οποίων αφορούν τον κλάδο του αυτοκινήτου. 

Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι για άλλη μια φορά η Πολιτεία ετοιμάζεται να νομοθετήσει χωρίς να λαμβάνει καν υπόψη την άποψη και τις θέσεις του ΣΕΕΑΕ, δηλαδή του μοναδικού ανεξάρτητου πανελλαδικού φορέα που εκπροσωπεί τους χιλιάδες εμπόρους αυτοκινήτων ανά την επικράτεια, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι συναναστρέφεται μόνο με όσους “εκλεκτούς” επιθυμεί!

Επιδεικτικά και επανειλημμένως, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών αγνοεί τόσο τις επίσημες όσο και τις ανεπίσημες αιτήσεις μας για συνάντηση, ώστε να συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου. Αντιθέτως, ακολουθεί την ίδια πολιτική που έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια στρέβλωση στην αγορά του αυτοκινήτου. Δηλαδή, να αγνοεί επιδεικτικά τους ανεξάρτητους εμπόρους, υιοθετώντας παράλληλα στο 100% την ατζέντα των λίγων μεγάλων εισαγωγικών ομίλων. Έχουμε φτάσει στο σημείο όλα αυτά τα χρόνια να αναρωτιόμαστε αν οι ….”νομοθέτες” διαβάζουν τα νομοθετήματα που φέρνουν προς ψήφιση ή απλά τα παίρνουν έτοιμα από τους γνωστούς κύκλους συμφερόντων.

Η νέα διοίκηση του ΣΕΕΑΕ είναι αποφασισμένη να μην ανεχτεί περαιτέρω την κοροϊδία και την αδιαφορία που εισπράττει από τους αρμόδιους φορείς, και έχοντας το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στους χιλιάδες εμπόρους που εκπροσωπεί και το υψηλό διακύβευμα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε άλλη μια καταγγελία εις βάρος της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ήδη, όπως έχει γίνει γνωστό στον Τύπο, από την προηγούμενη καταγγελία μας η Ελλάδα οδηγείται επισήμως πλέον στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και κινδυνεύει λίαν συντόμως με επιβολή τεράστιου προστίμου για τη μη συμμόρφωσή της με τις κοινοτικές οδηγίες αναφορικά με τους εκτελωνισμούς οχημάτων. Βέβαια, όπως φαίνεται δεν ιδρώνει το αυτί των υπευθύνων, καθότι ως γνωστόν τα πρόστιμα δεν θα τα επιβαρυνθούν οι ίδιοι αλλά τα κορόιδα οι φορολογούμενοι.

Αυτή ακριβώς η προκλητική στάση της Κυβέρνησης είναι που έχει φέρει επί εβδομάδες τους αγρότες στους δρόμους, και πόσους άλλους κλάδους επαγγελματιών στα όρια της εξαθλίωσης. Εκφράζουμε σε όλους τους τόνους την αποστροφή μας για την συνεχιζόμενη αλαζονική συμπεριφορά της Πολιτείας απέναντι στον φορολογούμενο πολίτη και επαγγελματία και καταγγέλλουμε τη σχέση πλήρους “υποταγής” στα μεγάλα συμφέροντα του κλάδου, επιφυλασσόμενοι για τις επόμενες ενέργειές μας.


Πηγή: motorsite.gr 


Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Car & motor - Αλλάζουν όλα σε ΚΤΕΟ, εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ, Ταξί και εταιρικά αυτοκίνητα -Τι προβλέπει το νομοσχέδιο ΣΕΕΑΕ Car & motor - Έρχεται το Κοινωνικό Leasing -Όλο το σχέδιο της κυβέρνησης ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Φεβρουάριος 2026 ΣΕΕΑΕ Carpress - Τελικά ισχύει ή όχι η… «υποχρεωτική» απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων; ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι άλλαξε στις δημοπρασίες αυτοκινήτων από τον ΟΔΔΥ; ΣΕΕΑΕ Ετήσιος χορός ΣΕΕΑΕ 2026 ΣΕΕΑΕ Newsauto - Ερχεται το πιστοποιητικό των αυτοκινήτων ΣΕΕΑΕ Car & motor - Αποκάλυψη -Ποιος έστειλε εξώδικα στα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών; ΣΕΕΑΕ ΦΕΚ 6872 Β' - ΚΥΑ 191277/2025 - Τροποποίηση της υπό στοιχεία ΣΤ-29900/10.12.1977 υπουργικής απόφασης «Περί της διαδικασίας εκδόσεως των εγκρίσεων, για την κυκλοφορία στην Ελλάδα αυτοκινήτων οχημάτων κ.λπ.» (Β’ 1318). 19/12/2026 ΣΕΕΑΕ Έναρξη της υποβολής των αιτημάτων για την έκδοση Δελτίων Κοινοποίησης Έγκρισης Τύπου οχημάτων κατηγοριών Μ1 και Ν1 σύμφωνα με την 191277/2025 (Β΄ 6872/19-12-2025) κυα, στις αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες Αρ. Πρωτ.: 29564/2026 19/02/2026 ΣΕΕΑΕ Απάντηση της Ayvens για τις δημοπρασίες 19/02/2026 ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα προς την ΑΑΔΕ - Δ/νση Εφαρμογής Έμμεσης Φορολογίας (ΔΕΕΦ) 09/02/2026